НачалоНовини за крипто борсиОборота на централизираните борси достигна рекордно ниско ниво

Оборота на централизираните борси достигна рекордно ниско ниво

-

Обемите на централизираната борса достигнаха рекордно ниско ниво. Прекъсване на Kraken. Binance в САЩ е изправен пред трудни времена.

Според данни от блокчейн обемите на централизирания обмен са паднали до най-ниското си ниво за всички времена, като популярността на DEX на пазара на криптовалута нараства.

Цифрите показват, че търговската активност на централизираните борси намалява и е достигнала най-ниската си точка от октомври 2020 г.

Общите бавни пазарни обстоятелства, излизането на добре известни компании като Jane Street и Jump поради регулаторни притеснения и възходът на децентрализирани борси с търговия с мем монети са някои от причините за този спад.

Децентрализираните борси се възползват от нарастващата нужда от по-добра поверителност и по-бързо изброяване на активи. Докато централизираните борси отбелязват спад, децентрализираните борси (DEX) отбелязват значителен растеж.

Позволявайки директна peer-to-peer търговия, тези базирани на блокчейн платформи осигуряват подобрена сигурност, анонимност и контрол върху средствата. Според последните статистически данни от Dune, компания за анализи във веригата, през май 2023 г. се наблюдава забележим скок в потребителската активност на различни платформи за децентрализирано финансиране (DeFi).

Това увеличение на броя на потребителите подчертава нарастващото приемане и популярност на DEX в крипто индустрията и е подобно на пиковите нива, наблюдавани по време на възходящия пазар през 2021 г.

Междувременно голямата борса за криптовалута Kraken има проблеми със своя крипто портал и забавяния в процесите на депозит и теглене. Разочаровани потребители съобщават, че имат проблеми с достъпа до парите си. Закъсненията и проблемите с шлюза се разглеждат като потенциални пречки за инвеститорите и търговците, използващи платформата Kraken, което повдига въпроси относно нейната надеждност и ефективност.

Вижте още  Централната банка на ОАЕ въвежда нови насоки за борба с прането на пари

По-нататък на правния фронт, глобална спешна заповед за замразяване на активите на Binance.US беше поискана от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Действието на SEC е част от дело, което сега се води срещу крипто борсата.

Развитието подчертава възможното въздействие върху дейностите и активите на Binance.US и засиления регулаторен контрол, на който в момента е обект. Развитието показва важността на това регулаторно действие и усилията на SEC да наложи контрол над Binance.US и неговите операции извън Съединените щати.

Агенцията твърди, че спешната ограничителна заповед е необходима, за да „предотврати разпиляването на наличните активи за произнасяне на присъда, като се имат предвид годините на нарушаване на поведението на ответниците, незачитане на законите на Съединените щати“.

Changpeng Zhao, основателят на Binance, също е длъжен съгласно решението да „покаже причина защо предварителна забрана“ срещу него и две холдингови компании „не трябва да бъде въведена“.

Действието следва делото на SEC срещу Binance и Zhao по-рано тази седмица, твърдейки, че CZ и борсата са се заговорили да комбинират неподходящо пари, да измамят инвеститорите и да действат като нерегистриран брокер, дилър и клирингова къща.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама