НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCПредстоящ доклад в САЩ може да повлияе на цената на биткойн

Предстоящ доклад в САЩ може да повлияе на цената на биткойн

-

Как предстоящият доклад за работни места в САЩ може да увеличи цената на биткойн (BTC).

Данните за пазара на труда в САЩ за май трябва да бъдат публикувани в петък, 2 юни. Данните, които са внимателно проучени от политиците във Федералния резерв на САЩ, могат да предизвикат нестабилност на пазара на биткойни, в зависимост от това как и дали ще повлияят на очакванията за по-нататъшен лихвен процент повишения от централната банка на САЩ.

Според медиите от поредица от проучвания на икономисти, пазарът на труда се очаква да добави 193 000 работни места през май, малко по-бавно от темпото от 253 000, с което бяха добавени работни места през април.

Междувременно нивото на безработица се очаква да се повиши до 3,5% от историческите дъна от 3,4%, а темпът на растеж на печалбите спрямо месеца се забавя до 0,3% от 0,5%. Ако данните излязат според очакванията, това ще означава, че САЩ пазарът на труда продължава да се движи добре, противопоставяйки се на идеята, че САЩ са близо до навлизане в рецесия.

Това може да натежи на криптовалути като биткойн, ако задейства пазарите да започнат да възстановяват очакванията си за по-строго затягане от страна на Федералния резерв. Но последните съобщения предполагат, че дори петъчният доклад за работни места да надхвърли очакванията, това може да не е така.

Вероятна пауза на сигналите на Фед на срещата този месец

Политикът на Фед и кандидатът да заеме мястото като заместник-председател Филип Джеферсън в сряда заяви предпочитанието си Фед да спре цикъла си на повишаване на лихвените проценти на предстоящата среща този месец.

„Пропускането на повишаване на лихвите на предстояща среща ще позволи на комисията да види повече данни, преди да вземе решения относно степента на допълнително укрепване на политиката“, каза Джеферсън.

Неговите забележки повториха тези, съобщени наскоро от председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл в реч миналия месец. Пауъл цитира желание да наблюдава закъснелия ефект от последните 15 месеца на затягане на лихвените проценти, както и опасенията относно по-строгите кредитни условия след мартенския мини “ банкова криза“, като причина да сме по-предпазливи.

Вижте още  Анализ на крипто пазара Q2, 2023

Според инструмента за наблюдение на Fed на CME фючърсните пазари на лихвените проценти в САЩ предполагат, че има 80% вероятност Фед да остави лихвените проценти непроменени на 5,0-5,25% този месец, въпреки че някои политици на Фед изразиха предпочитанията си за продължаване на затягането. скорошни съобщения от основни политици на Фед като Джеферсън и Пауъл, дори силен доклад за работните места може да не промени много тези очаквания.

Но рисковете за намаляване на цената на биткойн остават

Но много по-силен от очакваното доклад за работните места все още може да подкопае очакванията за намаляване на лихвените проценти на Фед преди края на 2023 г., което може да натежи на биткойн. Инструментът за наблюдение на Фед на CME в момента предполага повече от 65% шанс Фед да има намаляване на лихвените проценти с най-малко 25 базисни точки от настоящите нива до края на годината.

По този начин един силен доклад за работните места може да засили неотдавнашната низходяща търговска тенденция, наблюдавана на пазара на биткойни.

Последно цените бяха от $26 800s, почти удариха 100-дневната подвижна средна и малко под 21DMA. Техниците до голяма степен остават мечи в светлината на скорошното отхвърляне на биткойн на неговите 50DMA и низходящ тренд от годишните върхове при ниските $28 000s.

Мнозина смятат, че е вероятно повторно тестване на скорошни дъна под $26 000 и че биткойнът може да е в процес на формиране на низходяща триъгълна структура, пробивът към която може да предизвика тест или дори да пробие под ключовата дългосрочна подкрепа при ниските 25 000$.

Вижте още  LOOM се класира високо в Upbit на Корея

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама