НачалоНовини за криптовалутиМем монетите избягват контрола на SEC

Мем монетите избягват контрола на SEC

-

Мем монетите избягват контрола на SEC: ще се повишат ли DOGE, SHIB, PEPE?

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) наскоро насочи погледа си към американския крипто гигант Coinbase. Делото беше заведено във вторник в Южния окръг на Ню Йорк и обвини Coinbase и неговата компания майка, CGI, в нарушаване на закона за ценните книжа, като действат като нерегистриран брокер за основната си платформа за крипто търговия.

В допълнение към това SEC посочи 13 крипто токена, за които се твърди, че се продават като инвестиционни договори или ценни книжа.

Въпросните криптовалути включваха някои големи имена в индустрията като Solana (SOL), Axie Infinity (AXS), Polygon (MATIC) и The Sandbox (SAND). Струва си да се отбележи обаче, че мем монетите отсъстваха от този списък.

Общността вярва, че следователно е логично да се предположи, че това може да има положителен ефект върху цените на добре познатите мем монети като Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) и Pepe (PEPE). Независимо от това, CoinMarketCap посочи, че SHIB се търгува на червено, след като отбеляза лек спад на цената от 0,01% през последните 24 часа на търговия, оставяйки цената на SHIB на $0,000008028.

От техническа гледна точка линията 9-EMA на SHIB е разположена под линията 20-EMA. Това може да предполага, че мем монетата е в краткосрочен мечи цикъл, който може да доведе до по-нататъшни спадове на цените.

От друга страна, цената на DOGE успя да се покачи с повече от 4% през последния ден, оставяйки цената му да се търгува на $0,0693.

Покачването на цената на DOGE обаче не беше достатъчно, за да извади седмичното му представяне от червената зона, тъй като DOGE падна с 3,09% през последните 7 дни по време на пресата. DOGE, за съжаление, е в същата лодка като SHIB с неговата линия 9-EMA, позиционирана мечи под линията му 20-EMA.

Вижте още  Нововъзникващите монети печелят предпочитание сред китовете

Междувременно PEPE успя да си спечели място в списъка с тенденции на CoinMarketCap, след като мем монетата отбеляза увеличение на цената от 14,79%. В резултат PEPE търгуваше ръце на $0,000001142.

Последни новини

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Най-популярни

Реклама