НачалоРегулации в крипто индустриятаПроектозаконодателство предизвиква подкрепа от защитниците на крипто

Проектозаконодателство предизвиква подкрепа от защитниците на крипто

-

Проектозаконодателство от републиканците в Камарата на представителите предизвиква подкрепа от защитниците на крипто

Новият проект на законодателство набира подкрепа сред привържениците на криптовалутата, които приветстваха фокуса му върху определянето на това какво представлява ценна книга спрямо стока.

Републиканските законодатели се обединиха в петък в Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите и Комитета по земеделие на Камарата на представителите по проект за обсъждане за регулиране на цифровите активи.

Законодателството търси яснота относно това кога даден цифров актив ще се счита за ценна книга и по този начин ще се регулира от Комисията по ценните книжа и борсите, като същевременно създава процес за това как се третират цифровите активи и как посредниците могат да се регистрират в SEC или Комисията за търговия със стокови фючърси.

„Особено съм насърчен от вниманието, което авторите отделят на дискусията относно това какво представлява ценна книга срещу стока. Надяваме се, че тези дефиниции могат да разрешат този проточен дебат веднъж завинаги“, написа в Туитър главният правен директор на Coinbase Пол Гревал в петък следобед.

Законопроектът конкретно създава рамка, която би предоставила на CFTC юрисдикция върху цифровите стоки, като същевременно изяснява юрисдикцията на SEC върху „цифровите активи, предлагани като част от инвестиционен договор.

”Законодателството също така създава рамка за това кога определени цифрови активи ще станат децентрализирани и следователно стока съгласно CFTC и вече няма да бъдат под юрисдикцията на SEC – въпреки че SEC може да оспори това. Брет Куик, ръководител на правителството в Crypto Council for Innovation, написа в Туитър, че е насърчена да види текста на законопроекта.“

Установяването на яснота и прозрачност относно това кога цифровият актив е ценна книга или стока е от решаващо значение и определянето на съответните роли на SEC и CFTC е важна стъпка“, каза Куик.

Вижте още  Бялата книга на Китай относно иновациите в Web3

Координация?

Високопоставени политически служители казаха, че се надяват да разговарят с конгресмен Максин Уотърс, D-Calif., който преди беше председател на House Financial Services относно законодателството. Длъжностните лица също казаха, че проектът за обсъждане не е бил споделен преди обявяването в петък с демократите.

Комисията по земеделие на Камарата на представителите планира да проведе изслушване следващата седмица относно цифровите активи, наречено „Бъдещето на цифровите активи: Осигуряване на яснота за спот пазарите на цифрови активи“. Grewal от Coinbase каза, че ще свидетелства на това изслушване.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама