НачалоДруги крипто новиниApple Vision Pro не успява да впечатли Марк Зукърбърг

Apple Vision Pro не успява да впечатли Марк Зукърбърг

-

Докато Meta се бори да поведе пътя във виртуалната и разширената реалност, скорошното навлизане на Apple на пазара породи любопитство и опасения.

„Вече е проучен“ — Apple Vision Pro не успява да впечатли Марк Зукърбърг

С официалното обявяване на слушалките Vision Pro възникнаха спекулации относно гледната точка на Марк Зукърбърг като главен изпълнителен директор на Meta относно конкуренцията, предизвикана от слушалките за смесена реалност на Apple. По време на обща среща, наблюдавана от The Verge, Зукърбърг обсъди отговора си на техническите характеристики на Vision Pro.

Изразявайки любопитството си относно предложението на Apple, Зукърбърг призна, че все още не е изпитал Vision Pro от първа ръка. Той разкри, че екипите на Meta „вече са изследвали“ и обмисляли ограниченията на законите и физиката, което означава, че решенията на Apple не са напълно новаторски.

Той спомена, че ценообразуването на слушалките е резултат от умишлен „дизайнерски компромис“, целящ да подчертае по-скъпата технология и да изисква повишени изчислителни възможности.

Зукърбърг отбеляза, че Apple е избрала дисплей с по-висока разделителна способност, което е довело до седемкратно увеличение на разходите и консумацията на енергия, което в крайна сметка е наложило кабелна връзка и батерия.

Разширявайки коментарите си, главният изпълнителен директор на Meta се задълбочи в различните философски възгледи, прегърнати от Apple и Meta, като подчерта разликите в техните ценности и всеобхватни цели. По време на тази дискусия Зукърбърг естествено изследва концепцията за метавселената, която по-специално не беше спомената по време на неотдавнашната световна конференция на разработчиците на Apple.

Зукърбърг заяви: „Нашата визия за метавселената и присъствието е фундаментално социална. Нашето устройство също насърчава активно ангажиране и участие. За разлика от това, всяка демонстрация, която демонстрираха, включваше индивид, седнал сам на дивана.“

Вижте още  Polygon подписва партньорство с индийското правителство

Той подчерта, че Meta Quest е предназначен да насърчава виртуални общности и да насърчава взаимодействието, подчертавайки ролята му за насърчаване на ангажираността. За разлика от тях Vision Pro на Apple се характеризира като устройство, предназначено предимно за самостоятелно използване.

За разлика от Meta Quest и Meta Quest Pro, Vision Pro на Apple въвежда контрол чрез движения на очите и жестове с ръце, елиминирайки изискването за контролери. Освен това разполага с полупрозрачен дисплей и по-лек дизайн.

Тези усъвършенствани технологии обаче допринасят за по-висока цена, като Vision Pro започва от $3500. Най-скъпите слушалки на Meta, Meta Quest Pro, започват от $1000.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама