НачалоДруги крипто новиниФондовата борса в Тел Авив завършва концепцията за фиат и облигации

Фондовата борса в Тел Авив завършва концепцията за фиат и облигации

-

Нова фаза в интеграцията на фондовата борса в Тел Авив на блокчейн технологията и традиционните активи беше завършена с изсичането на първата фиктивна цифрова държавна облигация като защитен токен ERC-1155.

Фондовата борса в Тел Авив завършва доказателство за концепцията за токенизиране на фиат и задължения

Монетният двор на облигации е част от фазата на доказване на концепцията (PoC) на Project Eden, партньорство между израелското Министерство на финансите и фондовата борса за проучване на блокчейн инфраструктурата при емитиране и сетълмент на държавни облигации.

Също така в PoC беше включено токенизирането на израелски шекел – фиатната валута на страната – който ще служи като токен за цифрово плащане за захранване на транзакции.

Като част от процеса на сетълмент се използва интелигентен договор за управление на облигации, който действа като посредник, за да гарантира, че транзакциите са проверени и не съдържат несъответствия.

Според публикация в блог от 6 юни събитието за стартиране на инициативата беше домакин на няколко местни и международни банки, включително Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank, First International Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Merrill Lynch, Bank Hapoalim, Bank Discount, Bank Leumi и Bank Mizrahi.

„Ние вярваме, че Startup Nation може да играе водеща роля в цифровата трансформация на капиталовите пазари. Вярваме, че информацията за капиталовия пазар ще бъде напълно различна след няколко години и нашата работа е да водим революцията“, каза Итай Бен Зеев, главен изпълнителен директор на фондовата борса в Тел Авив.

PoC е изграден върху блокчейн, съвместим с Ethereum Virtual Machine (EVM), което позволява бъдеща интеграция с други блокчейн решения. Крипто фирмите Blockfold и Fireblocks стоят зад инфраструктурата на разпределената книга, позволявайки взаимодействие между портфейли и стандарти за токени за издаване и търговия на съкровищни облигации, каза говорител на Fireblocks в изявление.

Вижте още  Милей обещава да затвори централната банка на Аржентина

С помощта на ERC-1155 на Ethereum — стандартния интерфейс за изсечената фиктивна облигация — единичен разгърнат договор може да представлява и контролира комбинация от заменими и незаменими токени във всякакво количество.

Системите за сетълмент, базирани на блокчейн, също се разработват в Bank of England и Bank for International Settlements.

Наскоро институциите завършиха съвместен пилотен проект, който успешно закупи къщи в Уелс и Англия, използвайки технологията на разпределената книга. Проектът има за цел да осигури система за сетълмент за цифрови валути на централната банка (CBDC).

Що се отнася до Израел, централната банка анализира приемането на стейбълкойн и обмисля издаването на CBDC, за да попречи на частни компании да поемат системата за цифрови плащания в страната през следващите години.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама