НачалоДруги крипто новиниЗащо 13 юни ще бъде монументален ден за крипто

Защо 13 юни ще бъде монументален ден за крипто

-

Базираният в Австралия адвокат Бил Морган ни казва точно защо 13 юни ще бъде монументален ден за крипто

Базираният в Австралия адвокат, Бил Морган, подчерта три предстоящи събития, които трябва да се случат на един и същи ден: 13 юни. Морган смята, че споменатата дата ще се окаже „монументална“ за крипто сектора.

Важни събития, за които да внимавате на 13 юни

Адвокатът на Pro-XRP Бил Морган отбеляза, че се очаква Binance да подаде своя отговор на разпореждането на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за временна ограничителна заповед за замразяване на корпоративни активи, включително криптовалути, държани от Binance.US.

Регулаторът и Binance.US трябва да се върнат в съда на 13 юни по въпроса – същия ден, когато американската организация на глобалната крипто борса Binance казва, че ще спре използването на фиат и ще премине към борса само за крипто.

По-рано тази седмица избухнаха новини, че SEC съди Binance, главния изпълнителен директор на най-голямата крипто борса в света, Changpeng Zhao (известен още като CZ), твърдейки, че продажбата на нерегистрирани ценни книжа, смесването на клиентски средства и че CZ „тайно“ контролира Binance. НАС. SEC също така започна дело срещу конкурентната базирана в САЩ борса Coinbase ден по-късно.

И за да засили своето спешно предложение за замразяване на активите на Binance.US, SEC също така твърди, че BAM Trading Services(операторът на Binance.US) и Binance са депозирали милиарди долари в една сметка, която принадлежи на Merit Peak, от която е Zhao действителният собственик.

Любопитно е, че 13 юни също е денят, в който дългоочакваните имейли на Хинман трябва да бъдат разпечатани и в същия ден Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите ще обсъди бъдещето на цифровите активи.

Вижте още  CZ, Buterin, Dorsey водят класациите за популярност в крипто

Мнозина смятат, че изслушването в комисията ще отбележи още един възможен ход към двупартийни преговори по закона, който може да бъде най-лесният начин да се направи първа стъпка към регулирането на криптовалутите в САЩ.

Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се търгуваше с 0,78% по-високо при $26 727 към момента на писане.

Вторник, 13-ти вероятно е най-важният ден от седмицата и може да бъде определящ тенденцията за крипто пазара. Остава да видим дали монументалният ден ще се окаже най-добрият за крипто.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама