НачалоДруги крипто новиниЗащо да инвестираме във Volcano Energy?

Защо да инвестираме във Volcano Energy?

-

Планът за игра на Tether в Ел Салвадор: Защо да инвестираме във Volcano Energy?

Издателят на стейбълкойни Tether се насочи към своята военна помощ, за да инвестира в проект за възобновяема енергия на Ел Салвадор на стойност 1 милиард долара, за да подпомогне приемането на биткойн (BTC) в централноамериканската нация.

Емитентът на Tether (USDT) е една от малкото компании, инвестиращи в проекта за производство на възобновяема енергия в Ел Салвадор. Volcano Energy е настроен да генерира електричество от слънчева и вятърна енергия в Ел Салвадор, за да захранва бъдещи операции за добив на биткойни в страната.

Планираният 241-мегаватов (MW) парк за възобновяема енергия е най-новият ход в стремежа на Ел Салвадор да приеме биткойн, след като страната направи BTC законно платежно средство през 2021 г.

Интервю на журналистът на Cointelegraph Гарет Дженкинсън с главния технологичен директор на Tether Паоло Ардоино по време на Money 20/20 в Амстердам.

Ардоино, който присъства на известната конференция за финанси и плащания, популяризираща Bitfinex Pay и Lightning Network, се задълбочи в няколко теми, засягащи Tether, Bitfinex и по-широкото пространство на криптовалутите. Главният технологичен директор на Tether Паоло Ардоино и журналистът на Cointelegraph Гарет Дженкинсън в Money 20/20 в Амстердам.

Само два дни преди интервюто Tether обяви, че ще инвестира във Volcano Energy, за да получи достъп до производство на енергия и да използва съоръжението за захранване на ферми за копаене на биткойн в бъдеще. Има и идеологически елемент в хода, като Ардоино подчертава убеждението си, че Ел Салвадор проправя пътека за суверенно приемане на биткойн въпреки относително бавното навлизане на BTC като опция за плащане в страната.

Вижте още  Binance стартира услуги за копаене на биткойни

Ardoino направи паралели с приемането на еврото като континентална валута от Европейския съюз в началото на 2000-те години, което изисква значителни ресурси за промяна на съществуващата финансова инфраструктура, както и участие от граждани на неговите 27 държави-членки.

„Като се имат предвид всички правомощия, които имаха, все пак отне пет, шест години и въпреки това хората бяха супер объркани.“

Разпространението на биткойн като метод на плащане в Ел Салвадор има известни проблеми, както беше проучено от журналиста на Cointelegraph Джо Хол при скорошно посещение в страната, използвайки BTC като основно средство за плащане.

Ardoino твърди, че пътят към широкото използване и приемане на BTC в Ел Салвадор ще отнеме време, като се има предвид, че гражданите не са принудени да използват алтернативната валута в ежедневието си:

„Изключително несправедливо е да очакваме, че цялото население ще използва биткойн, защото, на първо място, не е принудително. Осиновяването е чрез частни компании и публични инвестиции, а не пари на данъкоплатците.“

Инвестицията на Tether в програмата за производство на енергия в страната е част от двойна стратегия. Първо, инвестирането в инфраструктура за производство на енергия притежава собствена стойност, която след това може да се използва за захранване на биткойн копаещи операции.

Ardoino също се противопостави на преобладаващите наративи относно въздействието върху околната среда на добива на биткойни и критиките към индустрията за това, че оказва напрежение върху глобалната енергийна мрежа:

„Първо, по-голямата част от добива на биткойн вече се извършва с възобновяема енергия. Второ, добивът на биткойн така или иначе използва главно излишна енергия, но още повече, ако първо изградим производството на енергия.“

Вижте още  Проекти на Metaverse се провалиха

Ardoino каза, че инвестицията на Tether заедно с група от 12 инвеститори има за цел да изгради съоръжение за производство на енергия, което компании, фабрики и домакинства също могат да използват. Излишната енергия от Volcano Energy ще се използва за копаене на BTC, за да се превърне Ел Салвадор в „еднорог със собствена уникална история“.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама