НачалоДруги крипто новиниКрипто милиардерите губят много на фона на репресиите на SEC

Крипто милиардерите губят много на фона на репресиите на SEC

-

Крипто милиардерите бяха силно засегнати от репресиите на Комисията по ценни книжа и борси срещу Binance и Coinbase, понасяйки огромни загуби досега тази седмица.

Крипто милиардерите губят много на фона на репресиите на SEC през 2023 г. срещу Binance и Coinbase

Главният изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao, известен като CZ, отбеляза спад на нетното си състояние с 1,4 милиарда долара до 26 милиарда долара, докато главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг отбеляза спад на нетното си състояние с 361 милиона долара до 2,2 милиарда долара, според Bloomberg Billionaires Index.

Това бележи обрат в съдбата на най-богатите основатели на крипто, чието общо нетно състояние се е увеличило с $15,4 милиарда през 2023 г. от завръщането на цената на биткойн и други дигитални активи. По-конкретно, състоянието на Джао е нараснало със зашеметяващите 117% преди тази седмица спад, докато този на Армстронг е нараснал с 61%.

За сравнение, другите милиардери в индекса на богатството на Bloomberg са нараснали общо с 9%. Частичното завръщане на биткойн тази година се дължи до голяма степен на очакванията, че намаляващата инфлация, както и банковата криза в САЩ, която избухна през март, ще доведат до удар на Федералния резерв пауза при увеличаване на скоростта.

Това е така, защото по-ниските лихвени проценти могат да стимулират икономическия растеж и може да накарат инвеститорите да търсят по-висока възвръщаемост от по-рискови активи като криптовалути и акции. Това обаче може да няма значение, ако регулаторите на САЩ затруднят работата на индустрията или затруднят американците търгувам.

SEC повдигна обвинения както срещу Binance, така и срещу Coinbase. SEC съди както Binance, най-голямата борса за криптовалута в света, така и Coinbase, най-голямата базирана в САЩ криптовалута, през последните два дни.

Вижте още  Binance пред потенциална загуба на $27 милиона

Комисията повдигна 13 обвинения срещу Binance и неговите филиали в САЩ, вариращи от предполагаема работа като нерегистрирана борса до предлагане на нерегистрирани ценни книжа. Регулаторът също наложи подобни обвинения срещу Coinbase, твърдейки, че тя работи като борса, брокер или клирингова агенция без необходимите регистрации.

Делото срещу Coinbase дойде, след като SEC изпрати „известие на Wells“ до компанията през март, заплашвайки крипто борсата със съдебни действия по отношение на някои от изброените й цифрови активи, нейната услуга за залагане Coinbase Earn, Coinbase Prime и Coinbase Wallet.

В отговор на жалбата сенатор Синтия Лумис се нахвърли срещу SEC, твърдейки, че агенцията не само не е предоставила път за регистрация на крипто борси, но също така не е предоставила правни насоки за това какво представлява ценна книга.

„Продължаващото разчитане на SEC на регулиране чрез правоприлагане продължава да вреди на потребителите“, каза тя, като препоръча на агенцията вместо това да създаде „стабилна правна рамка, с която борсите могат да се съобразят“.

Междувременно, в интервю за CNBC Squawk Box малко след като агенцията обяви обвинения срещу Coinbase, председателят на SEC Гари Генслер каза, че крипто фирмите трябва да спазват законите за ценните книжа.

„Мисля, че криптоиндустрията в по-широк план, ако иска да има някакъв успех в бъдеще, трябва да спазва основните публични политики относно разкриването, избягването на конфликти, правилното разделяне на средствата на клиентите и предпазването от манипулиране на измами.“

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама