НачалоДруги крипто новиниНай-важното днес в крипто-сектора

Най-важното днес в крипто-сектора

-

Google Cloud предлага за определяне на клиенти до $1 милион за криптодобивни атаки. Обратно броене до официалното влизане в MiCA в сила. Хонконг да положи основите за внедряване на CBDC на дребно

Новини за сигурността

Google Cloud обяви, че новата програма за защита от криптокопаене предлага до 1 милион долара за атаки при криптодобиване.

Услугата покрива неупълномощени разходи за Google Cloud Compute, свързани с неоткрити атаки за криптодобив за клиенти на Security Command Center Premium, се казва в съобщението.

„Максималният размер на кредитите, издадени по тази програма на всеки клиент, няма да надвишава 1 милион щатски долара за всеки 12-месечен период“, се добавя в него.

Новини за регулации

Знаковият закон на Европейския съюз за пазарите на крипто активи (MiCA) беше публикуван в Официален вестник на Европейския съюз (OJEU) в петък, сигнализирайки, че законопроектът е официално приет и започва обратното броене до влизането в сила на новите правила.

Законът влиза в сила след 20 дни, а разпоредбите му се прилагат от 30 декември 2024 г.

CBDC новини

Паричният орган на Хонконг (HKMA) заяви, че ще започне да полага основите за внедряване на цифрова валута на централната банка на дребно (CBDC), известна още като rCBDC.

Според доклад, публикуван в петък, скорошно проучване и коментари от „два кръга пазарни консултации“ убедиха HKMA, че е „необходимо поне да започнем да проправяме пътя за възможно бъдещо внедряване“ на такъв актив.

В него се казва, че „HKMA ще започне работа, за да постави основите и да проведе задълбочени проучвания и пилотни проекти за внедряването и прилагането на rCBDC.“

Вижте още  Копачите на биткойн изпращат $128 милиона на борсите

Майнинг новини

Hut 8 Mining каза, че ремонтите на повредено оборудване в обекта им в Дръмхелър, Албърта, Канада, отнемат повече време от очакваното поради недостиг на енергия и повреди в оборудването. Копачът каза, че „като се имат предвид предизвикателствата с връщането на оборудването обратно онлайн, няма да изпълним предишната прогноза за графика за възстановяване, както беше съобщено на 8 май“.

Компанията изкопа 147 биткойна в периода, завършващ на 31 май, и продаде BTC 179 през май за постъпления на обща стойност 6,8 милиона долара, каза той.

Новини за борси

OKX заяви, че е изгорил своите OKB токени на стойност около 258 милиона долара между март и май, което представлява третото най-голямо изгаряне в историята му. В този кръг общият брой OKB, изкупени обратно и изгорени от вторичния пазар, беше близо 5,5 милиона, каза борсата.

Според доклада, в сравнение с този 20-ти кръг, OKX е изгорил повече токени само в 5-ия и 6-ия кръг: съответно 6,1 милиона и 5,95 милиона.

„Към днешна дата сме изгорили общо 64 042 314,70 OKB. Текущият OKB в обращение е 235 957 685,30 OKB“, се казва в съобщението.

OKX, официален партньор за обмен на криптовалута на футболен клуб Манчестър Сити, обяви, че играчите ще носят тренировъчния комплект OKX преди съботния мач на олимпийския стадион Ататюрк в Истанбул, Турция, където ще се изправят срещу Интер Милано.

„Финалът е подходящ завършек на един успешен втори сезон от партньорството на OKX с Манчестър Сити“, каза обменът.

Новини за инвестиции

Базиран на блокчейн застрахователен пазар Nayms обяви стартирането на своя Nayms Marketplace в мрежата Ethereum.

Вижте още  Проучване на потенциала на помощните токени и блокчейн в игрите

Той каза, че първата му напълно капитализирана застрахователна програма е пусната на пазара.

„Освен това, Nayms е развълнуван да разкрие успешното набиране на $500 000 USDC в първата си сегрегирана сметка, с целева годишна възвръщаемост средно около 15%“, се казва в прессъобщението.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама