НачалоДруги крипто новиниСтратегии за балансиране на вашите крипто залози

Стратегии за балансиране на вашите крипто залози

-

Офанзивата на SEC срещу крипто несъмнено е накарала много крипто инвеститори, особено по-новите, да обърнат внимание на здравето и устойчивостта на своите портфейли.

Защитете по-добре портфолиото си с тези инвестиционни стратегии.

Днес ви предлагаме някои стратегии, за да се уверите, че вашите криптовалути са диверсифицирани.

Крипто е един от малкото класове активи, при които инвеститорът на дребно може да постигне променяща живота си възвръщаемост за много кратък период от време. За съжаление, това е и единственият клас активи, който е обект на толкова много регулаторни FUD. Неотдавнашните репресии на SEC срещу индустрията показват това.

Тази липса на предсказуемост означава, че крипто инвеститорите не трябва да се смятат за освободени от балансиране на своите залози. Ето класически безбанкови стратегии за диверсификация на вашето крипто портфолио.

Токени за залагане

Трудно е да сгрешите с течни токени за залагане, известни още като течни деривати за залагане (LSD). LSD са удобен за потребителя начин за крипто инвеститорите да участват в осигуряването на основната L1 блокчейн и да печелят награди, без да преминават през техническия процес на настройка на възел.

Години наред мнозина се страхуваха, че залагането на ETH във веригата Beacon е рисковано, тъй като разработчиците все още не са активирали тегленето на ETH. Това се промени с надграждането на мрежата Shapella през април 2023 г., където тегленията бяха успешно разрешени. В момента можете да залагате ETH на ликвидни протоколи за залагане като Rocket Pool за APY награди от 6,86% или Lido за 4,2%.

Като алтернатива можете да инвестирате в индексен токен, подобен на ETF, съставен от набор от ликвидни токени за залагане. Популярните опции включват Gitcoin Staked ETH Index (gtcETH) или Diversified Staked Ethereum Index (dsETH).

Вижте още  Предефиниране на сигурността в крипто съхранението

Диверсификация на стейбълкойни

Повечето крипто инвеститори държат част от портфолиото си в стабилни монети. Оказва се, че стабилните монети може не винаги да са толкова стабилни, което означава, че защитата срещу depeg е друга стратегия, която трябва да се обмисли в инструментариума на инвеститора. Държането на различни стабилни монети между USDC, USDT и DAI е първото нещо, което трябва да имате предвид.

Като алтернатива можете да изберете протокол като Y2K finance, който ви позволява да закупите вид „застраховка“ срещу потенциално отпадане. Ако възникне евентуално отпадане на стейбълкойни, на инвеститорите се изплаща определена сума на обезпечение от застрахователи, залагащи срещу отпадане. Вижте предишната статия на Bankless относно Как да се предпазите от взривяване на стейбълкойни с Y2K Finance.

Диверсифициране на портфейла ви

„Не вашите ключове, не вашата крипто“ е индустриална мантра, на която всеки крипто инвеститор трябва да обърне внимание.

Ако трябва да държите вашата криптовалута на централизиран попечител, използвайте много централизирани попечители. Ако притежавате своята криптовалута в офлайн, студен портфейл, няма да навреди да диверсифицирате между повече от един набор от крипто портфейли, особено след като драмата с портфейла на Ledger миналия месец ни напомни, че дори хардуерните студени портфейли никога не са 100% безопасни.

Поставянето на всичките ви яйца в една кошница винаги е рецепта за катастрофа. Като алтернатива инвеститорите могат да изберат портфейл с интелигентни договори с множество подписки като Gnosis Safe. Safe разпределя собствеността върху крипто портфейла, като разделя частния ключ на различни части, нещо като това, което Волдемор направи с душата си. Без всеки частен ключ да се подписва при транзакция, средствата в мултисиг портфейла не могат да бъдат преместени. Вижте предишната статия на Bankless за това как да оцените безопасността на попечителството на вашия крипто портфейл.

Вижте още  Директор на Binance обсъжда скорошното напускане на американски директор

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама