НачалоДруги крипто новиниПотребителите загубиха доверие в доставчиците на услуги за криптовалути

Потребителите загубиха доверие в доставчиците на услуги за криптовалути

-

След огромните загуби, последвали срива на крипто борсата FTX, потребителите загубиха доверие в доставчиците на услуги за кредитиране, попечителство и криптовалута.

Страхът от загуба на активи, както при FTX, измъчва умовете на хората след суматохата. Някои експерти смятат, че ще отнеме известно време, докато страхът, несигурността и съмнението (FUD) изчезнат от умовете на хората. Това е критичен момент за крипто фирмите, тъй като много от тях изпитват ефектите от FUD, причинени от колапса на FTX.

Много от тях се борят да си върнат доверието на клиентите. В тази светлина Tether обеща да спре да отпуска средства от своите резерви. Най-големият емитент на стабилни монети аргументира, че възстановяването на вярата на потребителите в крипто пазара е от решаващо значение.

Tether развенчава слуховете, че неговият обезпечен заем е рисков В прессъобщение от 13 декември Tether се обърна към медиите FUD относно своите обезпечени заеми. Противно на циркулиращия слух, Tether увери, че неговите обезпечени заеми са напълно обезпечени и подкрепени от „изключително ликвидни активи“.

Той също така разкри плановете си да спре кредитните услуги през 2023 г. Според фирмата така наречените обезпечени заеми работят като частни банкови заеми с обезпечение. Но за разлика от банковите заеми, които използват частични резерви, Tether каза, че заемите му са напълно обезпечени.

Изявлението на Tether може да е в отговор на твърденията на Wall Street Journal по-рано този месец, че обезпечените заеми на фирмата са рискови. Списанието твърди, че Tether може да няма достатъчно ликвидни активи за изплащане на заем, ако възникне криза.

Това не беше първата атака, която Tether получи от Wall Street Journal. Tether е изправен пред повтарящи се FUD атаки от Wall Street Journal През август медията твърди, че Tether може да бъде технически несъстоятелен, ако активите му спаднат само с 0,3%. По това време обаче Tether опроверга изявлението.

Вижте още  ETF в Хонконг обмисля разширяване на криптовалутата

Емитентът на стейбълкойни заяви, че е наел фирма за сметки от топ 5, за да повиши легитимността и прозрачността на своите финансови атестации. След атестациите на Tether, 82% от резервите на фирмата се държат в „изключително ликвидни активи“. През октомври Tether премахна търговските книжа от своите резерви и ги замени със съкровищни бонове на САЩ в отговор на повече медии FUD.

В последното изявление Tether каза, че ще намали своите кредитни услуги без загуби и ще се съсредоточи върху насърчаването на прозрачност и отчетност. Tether е решен да докаже, че медиите грешат чрез своята устойчивост, прозрачност и отчетност. Tether остава водещият емитент на стабилни монети.

Според данните на CoinGeko, Tether има около 66 милиарда USDT в обращение и пазарен дял от 46,6%. Стабилната монета Tether се търгува на $1 с 24-часов спад от -0,1% и в момента се нарежда на 3-то място по пазарна капитализация. Междувременно по-широкият пазар на криптовалута изглежда преживява ценови ръст. Биткойн поскъпна с 2,32% през последните 12 часа и се търгува на $17 817,13. Ethereum спечели 3,28% през последните 24 часа и се търгува за $1,323,40.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама