НачалоНовини за криптовалутиСлед срива на крипто цените - какво следва

След срива на крипто цените – какво следва

-

Срив на крипто цените: SOL, ADA, MATIC, SHIB рязко паднаха с 20% за една нощ – какво се случва?

Криптовалутите от някои от най-добрите блокчейни на пазара загубиха над 20% от стойността си за една нощ, тъй като известната компания за финансови услуги, Robinhood, обяви, че ще премахне криптовалутите Cardano (ADA), Polygon (MATIC) и Solana (SOL) от своята платформа в петък.

„Ние редовно преглеждаме крипто, което предлагаме в Robinhood. Въз основа на последния ни преглед решихме да прекратим поддръжката за Cardano (ADA), Polygon (MATIC) и Solana (SOL) на 27 юни 2023 г. в 18:59 ET. Никакви други монети не са засегнати и вашата крипто все още е в безопасност на Robinhood“, се казва в изявление на компанията.

Новината дойде, тъй като криптовалутите бяха споменати в последните съдебни дела на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), заведени на 5 и 6 юни срещу крипто борсите Binance и Coinbase.

Родният токен на Binance BNB оттогава претърпя сериозен удар, спадайки с около 9,5% през последните 24 часа, търгувайки до $236 към 10 юни 2023 г. Инвеститорите по целия свят са загрижени, че действията на SEC ще имат трайно въздействие върху крипто пазарите.

Докато и двата дела бяха доста различни, SEC обвинява и двете борси в нарушения на закона за ценните книжа. Binance, както и неговият главен изпълнителен директор Changpeng Zhao и две други страни са изправени пред 13 обвинения, включително противопоставяне на регулаторите относно операциите на блокчейн.

Междувременно обвиненията на SEC, насочени към Coinbase, твърдят, че борсата работи като нерегистриран брокер, клирингова агенция и борса за ценни книжа. Освен това данните за блокчейн показаха, че китовете, свързани с известната борса Robinhood, са били доста активни през последните часове, като са депозирали 9,4 милиона MATIC токени към редица борси, отбелязват туитове, публикувани от платформата за крипто анализ Lookonchain.

Вижте още  Най-горещите криптовалути в момента: TCRV, TON и BNB

Освен това платформата добави, че компанията за търговия с крипто активи Cumberland е депозирала огромни количества MATIC токени на двете борси, насочени от SEC. Досега Cumberland е депозирал 9 милиона монети MATIC в Binance и 5 милиона в Coinbase.

Според CoinMarketCap, ADA е спаднал с 18,5%, SOL е спаднал с 22,7%, MATIC е паднал с 25,5%, а SHIB е загубил над 17% от стойността си, достигайки $0,00000658 към момента на писане. В по-широк мащаб, водещи криптовалути като Биткойн (BTC) и Ethereum (ETH) също са уловени в ефекта на вълните на този мечи пазар. Те се понижиха съответно с 3,48% и 5,55% през последните 24 часа, подчертавайки широко разпространената волатилност в пространството на цифровите активи.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама