НачалоНовини за криптовалутиНовини за Солана / SOLSOL „не е ценна книга“, настояват от фондация Solana

SOL „не е ценна книга“, настояват от фондация Solana

-

SOL „не е ценна книга“, настоява фондация Solana на фона на съдебни дела на SEC

Родният токен на мрежата Solana SOL „не е ценна книга“, въпреки че Комисията за ценни книжа и борси (SEC) твърди обратното, каза Фондация Солана.

Коментирайки регулаторния статут на своя токен пред CoinDesk в четвъртък, фондация Solana даде да се разбере, че все още вижда Solana като достатъчно децентрализирана, за да не се счита нейният роден токен за ценна книга за регулаторни цели.

„Фондацията Solana силно вярва, че SOL не е сигурност“, се казва в изявление, като добавя: „SOL е естественият токен за блокчейна на Solana, стабилен софтуерен проект с отворен код, базиран на общността, който разчита на децентрализирани ангажираност на потребителите и разработчиците за разширяване и развитие.”

Трябва да се отбележи, че същата статия на CoinDesk също цитира неназован разработчик, работещ в Hacker House на Solana в Ню Йорк, който казва: „Не мисля, че на някой от разработчиците му пука.“ Разработчикът също така изглежда призна, че SOL може да бъде сигурност, но посочи, че това не е задължително от значение. „Това, че SOL е ценна книга, всъщност не засяга никого, който прави разработки върху Solana“, каза той.

SOL токенът на Solana беше сред 13-те токена, за които SEC в делото си срещу Coinbase каза, че се „предлагат и продават като инвестиционни договори и следователно като ценни книжа“.

Другите токени, посочени в делото като ценни книжа, бяха ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH и NEXO. Цената на SOL падна силно, след като новината за делото се появи във вторник, но оттогава се стабилизира в диапазона от $18 до $19.

Вижте още  Американските крипто закони не могат да приемат, че „всичко е финансов актив“

Последни новини

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн

Съоснователят на BitMEX хвърля светлина върху взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предвижда ръст на биткойните на фона...

Най-популярни

Реклама