НачалоДруги крипто новиниLens Protocol набира 15 милиона долара

Lens Protocol набира 15 милиона долара

-

Lens Protocol набира 15 милиона долара за разширяване на децентрализирани социални медии – Следващият конкурент на Twitter?

Lens Protocol на Aave, социален слой за web3, събра 15 милиона долара финансиране за разработване на децентрализирани социални медии, поддържани от блокчейн. Според публикация в блог от 8 юни, IDEO CoLab Ventures ръководи кръга на финансиране заедно с други VC, като General Catalyst, Variant, Blockchain Capital и Palm Tree.

Други известни рискови капитали, включително A. Capital, Seed Club Ventures, Robot Ventures и DAO като PUNK DAO и Flamingo DAO, участваха в набирането на средства. Изтъкнати ангелски инвеститори като Хейдън Адамс (главен изпълнителен директор на Uniswap), съоснователят на OpenSea Алекс Атала, и бившият технически директор на Coinbase Баладжи Шриниваса също финансираха проекта.

Lens пуска социална медия, в която всички изграждат заедно През последните няколко месеца се появиха много децентрализирани решения за социални медии, особено на фона на предизвикателствата пред Twitter след поглъщането на Илон Мъск. Lens е най-новата фирма, която въвежда децентрализирано решение за социални медии. Протоколът ще разположи средства от 15 милиона долара за продължаващото развитие на своята екосистема, която е от полза за потребителите на web3, създателите и строителите.

Новото приложение дава приоритет на децентрализацията, позволявайки на потребителите пълен контрол върху своите профили, връзки, публикации и данни. Създателите, потребителите и създателите могат лесно да преминат към нова платформа, като вземат своето съдържание и последователи.

„Нашата визия в Lens е да ускорим приемането на следващото поколение интернет, задвижван от човешка връзка – социалният слой, задвижван от хората“, каза Стани Кулечов, основател на Lens Protocol.

„Хората са подтикнати да се свързват и споделят с другите, било то новини, снимки, развлечения, мнения и т.н. Lens създава по-социален, отворен, справедлив и демократичен интернет – защитен от блокчейн технология и управляван от участници“, добави той .

Според Кулехов, Lens предлага иновативен подход за подобряване на социалните преживявания чрез запазване на цифровата идентичност на потребителите и позволяване на преносимостта.

Вижте още  Възходящо за XRP: Икономист за използване на трансгранични мостове за CBDC

Той отбеляза, че новите социални медии ще революционизират интернет пейзажа, въвеждайки нови модели за монетизиране и печеливши бизнеси, които споделят приходите по справедлив начин между създателите и потребителите. Ник ван Ек, партньор в General Catalyst, един от участващите VC, отбеляза, че усилията на Lens се стреми към изграждане на платформа, която дава възможност на потребители, творци и предприемачи. Ек обясни, че технологията с отворен код, данните и алгоритмите на Lens могат да трансформират социалните мрежи, като предлагат на потребителите и създателите на съдържание повече стойност.

Революционизиране на социалните мрежи

Според публикацията в блога, Lens предвижда мрежа от социални екосистеми от децентрализирани приложения, безпроблемно достъпни за потребителите чрез универсален профил. Протоколът се стреми да реши проблема с потребителите, които трябва да влизат в множество сайтове, като създава социална екосистема, където потребителите могат безпроблемно да преминават от едно приложение към друго, носейки своите последователи, съдържание и данни със себе си.

Съоснователят и генерален партньор във Variant, Ли Джин, отбеляза, че екипът на Lens възлага обществено достъпна социална графика, която отключва по-ориентирана към потребителя парадигма на социалните мрежи. Lens стартира като технологичен стек без преден клиент и има разви своята екосистема в множество социални мрежи на трети страни с нови клиенти и алгоритми, като OpenSea и Strive. Това развитие може да отбележи крайъгълен камък в началото на нова ера на социалните мрежи.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама