НачалоНовини за крипто борсиBinance.US отговори в съда на твърденията на Комисията за ценни книжа и...

Binance.US отговори в съда на твърденията на Комисията за ценни книжа и борси

-

Binance.US отговаря на обвиенията за измами, манипулиране на пазара, искове за защита на активи

Binance.US отговори в съда на твърденията на Комисията за ценни книжа и борси за измама, манипулиране на пазара и подвеждане на клиенти по отношение на местоположението и безопасността на техните активи, седмица след като агенцията заведе гражданско дело срещу компанията.

Филиалът на Binance в САЩ заяви, че е „положил значителни усилия“ да сътрудничи на разследването на SEC от 2020 г. насам.

Binance.US твърди в ново съдебно заявление, че е „положил значителни усилия“ да сътрудничи на разследване на Комисията по ценни книжа и борси от декември 2020 г.

Тази времева линия проследява собствената версия на SEC кога е започнала да се обръща към Binance.US за информация. Но агенцията твърди, че Binance.US не е предоставил „успокояващи“ отговори относно това къде се съхраняват клиентските активи.

Подаването в понеделник от Binance.US е първият отпор на американския филиал на твърденията на SEC, че той и неговата компания майка са пренасочили над $12 милиарда клиентски активи към фондове, контролирани от собственика и основател Changpeng ‘CZ’ Zhao, в ехо от повдигнати подобни твърдения срещу Sam Bankman-Fried, FTX и Alameda Research.

Binance.US направи заявлението като част от своя аргумент срещу искане на SEC за временна ограничителна заповед за компанията, известна също като BAM Trading.

В отговор на обвиненията на SEC, че смесва клиентски активи със средства, контролирани от Zhao, тя отговори, че „поддържа фиатната валута на своите клиенти в отделни сметки, поддържани с нейните банкови партньори, отделно от всякакви корпоративни фондове“.

Компанията признава, че Zhao притежава банковата сметка на BAM Trading, но твърди, че няма право на подписване върху сметката. SEC твърди, че Zhao е един от хората, които контролират тези банкови сметки и казва, че това е доказателство за липса на разделение между Binance и Binance.US, и двете от които се смята, че притежават контролен дял.

Вижте още  Coinbase Layer 2 Network Base с бързо приемане след стартирането

В своите документи миналата седмица SEC също така цитира непубличен одиторски доклад от миналата година, който не може да провери дали Binance.US има достатъчно активи, за да изплати на клиенти, теглещи от техните сметки. Той използва това като част от аргумента си за временна ограничителна заповед за филиала на Binance в САЩ.

Подаването, отхвърлящо исковете на SEC, идва като подготовка за утрешното изслушване относно временна ограничителна заповед за Binance.US, поискана от SEC, която ефективно ще замрази активите на филиала в САЩ, с изключение на тегленията на клиенти.

Адвокатите, представляващи холдинговата компания на Binance, и Джао твърдят, че временна ограничителна заповед срещу Binance.US, замразяваща прехвърлянето на активи, е ненужна, твърдейки, че двамата са се съгласили да не вземат пари от американския филиал.

„Позицията на SEC е неразумна и нелогична, тъй като ответниците вече са се съгласили да не извършват подобни трансфери
и няма непреодолимо основание да се изисква също така пълно замразяване на активи за 10 дни, което би било пагубно за бизнеса на BAM“, пишат адвокати, представляващи компанията в американския окръжен съд на окръг Колумбия, в декларацията от понеделник. Те твърдят, че компанията доброволно да предотврати трансфери от Binance.US към Binance и Zhao прави временната ограничителна заповед спорна.

Адвокатите, представляващи Binance.US в съда, включват Джордж Канелос, бивш прокурор в Южния окръг на Ню Йорк, както и бивш действащ директор на отдела за правоприлагане на SEC, и Уилям Маклукас, бивш дългогодишен шеф на този отдел.

В допълнение към временната ограничителна заповед за Binance.US, SEC също така иска Binance и Binance.US да предоставят пълно отчитане на финансовото си състояние, нещо, което Binance обеща да предостави публично от години.

Вижте още  Kraken е изправен пред съдебен процес срещу SEC

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама