НачалоКриминални крипто новиниНад 100 физически атаки срещу притежатели на биткойни

Над 100 физически атаки срещу притежатели на биткойни

-

Над 100 физически атаки срещу притежатели на биткойни и инфраструктура, са регистрирани от 2014 г.

Има най-малко 100 физически атаки срещу притежатели на биткойни или инфраструктура, улесняваща BTC транзакции, показва скорошен списък, документиращ всички записани атаки на 12 юни. Списъкът записва всички известни физически атаки срещу притежатели или съоръжения на BTC, включително крипто банкомати, още през 2014 г.

Над 100 записани физически атаки срещу притежатели на биткойни

Списъкът, публикуван в GitHub, публично хранилище на кодове, и споделен от поддръжника на биткойн Джеймсън Лоп, главен технически директор на Casa, показва, че първата регистрирана атака срещу BTC е през 2014 г., когато Хал Фини става жертва. Фини беше един от първите поддръжници на биткойн, който поддържаше връзка и със Сатоши Накамото, мистериозния основател на криптовалутата.

Според разпространените новини на този ден, Фини е бил „SWAT” след месеци на онлайн тормоз. Да бъдеш „SWAT“ е киберпрестъпление, при което нападателят докладва фалшиво престъпление на полицията. Екипът на SWAT реагира и нахлува в дома на предполагаемия извършител само за да открие, че обаждащият се е излъгал за престъплението.

През 2014 г. неизвестно лице атакува Фини и поиска 1000 BTC в замяна на неразкриване на личната му информация. Фини не успя да плати и нападателят на откуп пусна домашния си адрес на обществеността, докато се обади в полицията, за да каже, че поддръжникът на биткойн иска да се самоубие. Това беше месеци преди Фини да почине през август 2014 г.

Друго забележително събитие се случи през 2015 г., когато крадци в Холандия откраднаха два биткойн банкомата. Две години по-късно, през 2017 г., Лоп стана жертва, когато беше „SWATed“ и изнудван за своите биткойни.

Вижте още  Фейка с бомбата на Пентагона показва силата на изкуствения интелект

В този случай нападателят се обадил в полицията, твърдейки, че не Лоп е застрелял жена си. Нападателят се е опитал да изнуди 100 биткойна на стойност близо 700 000 долара в края на 2017 г., преди да реши да накара Лоп да бъде „специализиран“.

Крипто е цифрово и транзакциите могат да бъдат проследени

Има погрешно схващане сред новите потребители, крадци или нападатели, че биткойнът е физически актив, по-скоро пари в брой, които могат да бъдат откраднати. Въпреки това, за нападателите, които не са успели да направят своята основна работа, включително тези, които са откраднали крипто банкомата през 2015 г., дигиталната природа на криптовалутите означава, че притежателите на монети трябва първо да одобрят транзакция, като подпишат с личните си ключове.

Без лични ключове нападателят не може да открадне монети. Освен това прозрачният характер на крипто транзакциите е в полза на жертвата, тъй като при докладване на въпроса на правоприлагащите органи техните активи могат да бъдат проследени.

В много случаи хакерите, особено на протоколите за децентрализирано финансиране (DeFi), в крайна сметка са връщали средства поради рискове самоличността им да бъде разкрита поради прозрачния характер на основните блокчейни в Ethereum или BNB Chain.

Последни новини

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Най-популярни

Реклама