НачалоНовини за криптовалутиRipple казва, че документите на Хинман си „заслужават чакането“

Ripple казва, че документите на Хинман си „заслужават чакането“

-

Изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус казва, че документите на Хинман си „заслужават чакането“

В нов туит главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус твърди, че дългоочакваните „документи на Хинман“ си „заслужават чакането“, намеквайки за потенциалното им значение в продължаващата правна битка между Ripple и Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

С документите, които се очаква да бъдат разпечатани тази седмица, ето обобщение на това, което чакахме и защо това е толкова важен момент на крипто пазара.

Ефектът на пулсациите на документите на Хинман

Наречени на Уилям Хинман, бивш директор на отдела за корпоративни финанси в SEC, се спекулира, че „документите на Хинман“ дават представа за позицията на SEC относно регулирането на криптовалутите.

През 2018 г. Хинман направи новаторско изявление, заявявайки, че Bitcoin и Ethereum не са ценни книжа според законодателството на САЩ поради техния децентрализиран характер. Въпреки това правният статут на други криптовалути, включително XRP на Ripple, не е толкова ясен, което води до продължаващи съдебни спорове.

Иска ми се да мога да навляза в дълбочина сега, но чакахме толкова дълго (18+ месеца), не искам да прекалявам… достатъчно е да кажа и вярвам, че си заслужаваха чакането.

Туитът на Garlinghouse предполага, че информацията в дългоочакваните документи на Hinman може да хвърли светлина върху регулаторния статут на цифрови активи като XRP. Тъй като Ripple е в разгара на юридически сблъсък с SEC относно това дали XRP представлява ценна книга, съдържанието на тези документи може да се окаже ключово.

И тъй като SEC наскоро етикетира други крипто активи като ценни книжа, резултатът е особено критичен за бъдещото развитие на самата индустрия. Ако SEC спечели, иновациите в криптовалутите ще бъдат изоставени с години и ще се преместят извън САЩ.

Вижте още  Bybit замества Binance в предлагането на крипто карти

XRP може да пробие с положителен резултат

Въпреки че туитът на Гарлингхаус не обсъжда подробности относно документите на Хинман, те потенциално биха могли да предложат доказателства, които биха могли да наклонят правния баланс в полза на Ripple.

Докато крипто общността очаква публикуването на документите на Хинман, туитът на Гарлингхаус повишава очакванията. Изглежда ясно, че изпълнителният директор на Ripple вярва, че тези документи ще играят решаваща роля в оформянето на регулаторния дискурс около цифровите активи. Гарлингхаус също твърди, че Стюарт Алдероти, главен правен директор на Ripple, е съгласен с неговите убеждения. Точното въздействие на тези документи обаче предстои да се види.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама