НачалоРегулации в крипто индустриятаЗаконодателят се противопоставя на председателя на SEC

Законодателят се противопоставя на председателя на SEC

-

Уволнете Гари Генслер! Законодателят се противопоставя на криптодневния ред на председателя на SEC.

Законодателите в Съединените щати заемат позиция срещу неотдавнашните репресии срещу крипто индустрията от Комисията по ценни книжа и борси (SEC). Конгресменът Уорън Дейвидсън беше особено активен в критиките си към председателя на SEC Гари Генслер и призова за отстраняването му.

„Време за истинска реформа“, добра за крипто?

В скорошно изявление конгресменът Дейвидсън заяви, че вярва, че действията на SEC срещу крипто индустрията са несправедливи и че капиталовите пазари в САЩ трябва да бъдат защитени от „тираничен“ председател. Той представи Закона за стабилизиране на SEC, който има за цел да преструктурира агенцията и да отстрани Гари Генслер като неин председател.

Законът предлага замяна на сегашната ръководна структура с един председател с орган от шест комисари, за да се гарантира, че един по-балансиран и разнообразен екип провежда всички нормотворчески, правоприлагащи и разследвания действия.

Тази промяна има за цел да елиминира възможността дневният ред на отделно лице да предхожда интересите на инвеститорите и пазара.

Предложената от конгресмен Дейвидсън структура за ново ръководство на SEC. Източник: Уорън Дейвидсън в Twitter.
Освен това предложеното законодателство ще създаде нова позиция на изпълнителен директор, която да наблюдава ежедневните операции на SEC, като гарантира, че агенцията работи ефикасно и ефективно, с ясно ръководство и надзор.

Според конгресмен Дейвидсън, продължаващата злоупотреба с власт от SEC вреди на пазара и възпрепятства иновациите в крипто индустрията. Той вярва, че е необходима истинска реформа, за да се гарантира, че интересите на пазара са защитени с години.

Освен това конгресменът Уорън Дейвидсън получи подкрепа от колегата си законодател Том Емър в призива си за защита на крипто индустрията от това, което те смятат за прекомерни и политически мотивирани действия на SEC.

Вижте още  Бразилия с бързо нарастване на приемането на криптовалута

Конгресменът Емер вярва, че американските инвеститори и индустрията заслужават ясен и последователен надзор, а не политическа игра. Той твърди, че приоритетите на SEC трябва да бъдат инвеститорите, които са натоварени да защитават, а не капризите на нейния безразсъден председател.

SEC наскоро подаде жалби срещу големите крипто борси Binance и Coinbase, твърдейки, че те управляват нерегистрирани борси за ценни книжа. Тези действия предизвикаха възмущение сред крипто инвеститорите и лидерите в индустрията, които вярват, че прекалено агресивният подход на SEC ще задуши иновациите на нововъзникващия крипто пазар.

Предложеното от конгресмен Дейвидсън законодателство адресира тези опасения и предоставя по-балансиран подход за регулиране на крипто индустрията. Законът за стабилизиране на SEC има за цел да преструктурира агенцията и да гарантира, че нейните действия са в най-добрия интерес на пазара.

Предложеното законодателство също така ще изисква SEC да предостави ясни насоки за регулиране на крипто индустрията, осигурявайки така необходимата яснота за инвеститорите и бизнеса, работещи в това пространство.

Последни новини

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Най-популярни

Реклама