НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCБиткойн реагира на решението за лихвените проценти на Фед

Биткойн реагира на решението за лихвените проценти на Фед

-

Биткойн (BTC) реагира на последното решение за лихвените проценти на Фед

Биткойн преживя период на изразена волатилност в отговор на последното решение на Федералния резерв да спре кампанията си за повишаване на лихвите, според подробности, разкрити чрез поредица от туитове.

Най-ценната криптовалута в света достигна за кратко връх от $26 098, преди да падне до дъно в рамките на деня от $25 753, за минути. Към момента на писане в момента той се търгува малко под границата от $26 000.

Този рязък скок и спад илюстрира чувствителността на криптовалутата към макроикономическите показатели, дори когато промените бяха до голяма степен очаквани. Трябва да се отбележи, че решението на Федералния резерв не беше изненада за участниците на пазара, които не се подготвяха за потенциално увеличение.

Федералният резерв поддържа лихвения процент по федералните фондове стабилен на 5,25%, но сигнализира за пристигането на още две повишения на лихвените проценти по-късно през годината. Анализатори като Робърт Бърджис нарекоха решението „ястребово задържане“, което предполага агресивна позиция срещу инфлацията без незабавни действия.

В подробно разкритие служителите на Федералния резерв прогнозираха процент на инфлация от 3,2% в края на 2023 г., който се очаква да спадне до 2,5% до края на 2024 г. Те също така предвиждат процент на основна инфлация от 3,9% в края на 2023 г. 2023 г., като спада до 2,6% до края на 2024 г.

Съобщението имаше значително въздействие върху пазарите, като S&P 500 стана отрицателен след решението за лихвените проценти. Заслужава да се отбележи, че икономиката на САЩ се очаква да избегне рецесия през 2023 г., според Института за международни финанси (IIF).

Вижте още  Бичият пазар е тук

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама