НачалоДруги крипто новиниДжеръм Пауъл от Фед на САЩ: Силно ангажиран да намали инфлацията

Джеръм Пауъл от Фед на САЩ: Силно ангажиран да намали инфлацията

-

Реч на Джеръм Пауъл от Фед на САЩ: Силно ангажиран да намали инфлацията

Новини за крипто пазара: Председателят на Федералния резерв на САЩ Джеръм Пауъл каза в сряда, че централната банка се стреми да намали нивото на инфлация до целта от 2%. Той каза, че почти всички политици виждат необходимостта от някои повишения на лихвите по-късно през годината.

Той направи забележките на пресконференция след решението да се спре повишаването на лихвените проценти.

По-рано служителите на Фед сметнаха, че е уместно да запазят лихвения процент непроменен в текущия диапазон от 5-5,25%, като същевременно сигнализираха, че повишенията на лихвените проценти може да са възможни по-късно през останалата част от 2023 г.

Междувременно цената на биткойн показа леко негативна реакция на позицията на централната банка, въпреки че е възможно спадът да е предшественик на рали на пазара.

Пауъл каза, че инфлацията е „донякъде“ смекчена, но призна, че високият инфлационен натиск означава, че връщането на инфлацията до целта от 2% трябва да се извърви дълъг път.

В края на 2023 г. служителите на Федералния резерв на САЩ виждат инфлация от 3,2% и 2,5% до края на 2024 г. в сравнение с целта на централната банка да поддържа нивото на инфлация на ниско ниво от 2%. Докато официалните лица виждат основна инфлация в края на 2023 г. и 2,6% в края на 2024 г.

„Възможни са допълнителни увеличения на лихвите“

Представители на Фед предупредиха, че централната банка може все още да не е приключила с повишаването на лихвените проценти, въпреки охлаждащата инфлация и настоящите паузи.

Вижте още  Републиканците искат да отстранят Генслер от SEC

Това би допринесло за несигурността на пазара до края на 2023 г., потенциално облагодетелствайки биткойн, тъй като инвеститорите може да предпочетат рискови активи на крипто пазара.

Интересното е, че мнозинството от служители на Фед прогнозират намаляване на лихвените проценти през 2024 г.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама