НачалоНовини за крипто борсиГлавният изпълнителен директор на Binance отвръща на удара

Главният изпълнителен директор на Binance отвръща на удара

-

Главният изпълнителен директор на Binance се отвръща на удара на слуховете за дъмпинг на биткойни, за да спаси BNB, тъй като противоречията вълнуват крипто гиганта

В Twitter се носи слух, който твърди, че Binance тайно продава биткойни, за да поддържа своя BNB токен на повърхността. Главният изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao бързо разсея спекулациите, като обяви, че зад кулисите не се извършва търговска дейност с BTC или BNB.

CZ опровергава твърденията за тайна продажба на BTC, за да подкрепи BNB

Във вторник популярен крипто търговец, наричан онлайн псевдонима 52kskew, обвини Binance в умишлено манипулиране на пазара, за да предотврати падането на цените на BNB под определени нива.

„Резервите в USDT се нагнетяват в БНБ агресивно от 27 май. BNB се разпродава за BUSD, за да се потисне нестабилността на BTC“, проницателно отбеляза 52kskew. „BUSD се изпомпва в BTC, за да се потисне волатилността надолу, така че BTC да може да бъде заменен за USDT.“

По подобен начин търговецът JW100x твърди, че Binance е решен да поддържа цената на BNB над $220 на всяка цена, за да предотврати „ликвидационен водопад“. JW100x описа практиката на продажба на спот биткойн за стабилизиране на стойността на BNB като „пълна къща от карти“, посочвайки потенциала за дестабилизация на пазара.

Джо Консорти, пазарен анализатор в The Bitcoin Layer, също описа ценовото действие на BNB като „необичайно“, като „нивото от $220“ е „твърдо защитавано“. Той посочи, че това може да е зона на ликвидация за кредит, обезпечен от БНБ.

CZ се почувства принуден бързо да отговори на тези обвинения в Twitter, като ги отхвърли като FUD чрез неговия скандален псевдоним „4“. За тези, които не знаят, FUD означава „страх, несигурност и съмнение“.

Вижте още  Адвокатът на притежателите на XRP в битка срещу SEC

Крипто общността отдавна използва FUD , за да опише това, което смята за погрешни схващания или преувеличения, разпространявани от врагове на крипто, за да изплаши инвеститорите, регулаторите и широката общественост.

Според шефа на Binance, Binance не е продал никакви BTC или BNB. Той добави, че борсата все още държи торба с FTX (FTT) токен, популярен крипто актив, издаден от вече несъществуващата борса за цифрови активи FTX.

Освен това Джао обвини членовете на Crypto Twitter, че уж разпространяват слухове за егоистични намерения: „Може би те късат… кой знае.“

Fresh Binance FUD или факти?

Категоричният отказ на CZ обаче беше посрещнат със суров скептицизъм от страна на криптовалутата, като Consorti подтикна Binance да публикува одитирано изявление, доказващо, че няма никакви обезпечени от BNB задължения, за да може FUD да изчезне.

В силно нестабилния крипто свят подобни сериозни обвинения биха могли да разклатят доверието на пазара и да привлекат допълнителен регулаторен контрол. По-специално, слуховете идват, когато глобалната борса е затънала в правен спор с Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) по обвинения в значителни злоупотреби и нарушения на федералните ценни книжа в нейното звено Binance.US.

По-рано днес федерален съдия отказа да издаде временна ограничителна заповед за замразяване на активите на Binance.US. Това ще позволи на американското подразделение на фирмата да продължи да прави бизнес, като същевременно съгласува ограниченията с агенцията.

Остава да видим дали Binance ще предостави доказателства в подкрепа на твърденията на CZ или тези обвинения ще опетнят още повече репутацията на компанията.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама