НачалоДруги крипто новиниMakerDAO възнамерява да се откаже от $390 млн

MakerDAO възнамерява да се откаже от $390 млн

-

MakerDAO възнамерява да се откаже от $390 млн. GUSD(Gemini долари) от DAI Reserve

Платформата за кредитиране на децентрализирано финансиране (DeFi) и емитентът на стейбълкойни MakerDAO може скоро да изхвърли 390 милиона долара от стабилната монета GUSD на Gemini за крипто борса от своите резерви.

Общността на протокола в момента гласува по предложение за намаляване на максималната сума на GUSD до 110 милиона долара от 500 милиона долара, съхранявани в DAI стабилкойн резерва на Maker, наречен Peg Stability Module (PSM). По-малко от 24 часа преди края на гласуването, приблизително 94% от тези, които вече са гласували, подкрепят предложението за намаляване на GUSD.

Подобно предложение през януари обаче видя късен прилив на гласове в полза на запазването на GUSD, тласкайки тази страна до тънкото мнозинство от 50,85%. Гласуването е важно за бъдещето на GUSD, тъй като Maker държи приблизително 88% от циркулиращите доставки на стейбълкойн от $568 милиона.

Maker подкрепя стойността на $4,5 милиарда DAI, като държи криптовалути като USDC и GUSD на Circle в резерв и все повече чрез инвестиране в активи от реалния свят като държавни облигации.

Gemini – крипто борсата, основана и управлявана от Тайлър и Камерън Уинкълвос и емитента на GUSD – плаща 2% годишна награда на MakerDAO за използване на токена като резервен актив.

Предложението обаче твърди, че платформата може да се радва на по-добри възможности за приходи, например чрез инвестиране в краткосрочни държавни облигации на САЩ, които в момента предлагат около 5% доходност.

„Намаляването на експозицията на GUSD може да позволи по-добра капиталова ефективност чрез разполагане на средства във възможности за генериране на по-големи приходи“, се казва в предложението.

Вижте още  Tether замразява $225 милиона заради разследване

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама