НачалоРъководства за криптовалути и инвестиранеРъководство за 10-те най-добри протокола във веригата BNB

Ръководство за 10-те най-добри протокола във веригата BNB

-

Най-доброто ръководство за 10-те най-добри протокола във веригата BNB

Резюме: От 2021 г. BNB Chain направи значителни крачки в сектора на децентрализираните финанси (DeFi), като сега държи приблизително 8,5% пазарен дял и стои като страхотен конкурент на Ethereum и Tron. Удобният за потребителя дизайн на BNB, съвместимостта с виртуалната машина Ethereum и по-ниските такси за транзакции го позиционират като привлекателна алтернатива на Ethereum.

Нашата инвестиционна теза е, че блоковите вериги от ниво 1 са като операционни системи. Точно както по-голямата част от света работи или на macOS, или на Windows, така повечето блокчейн приложения вероятно ще работят или на Ethereum, или на някой конкурент.

Ако вярвате в дългосрочния потенциал на BNB Chain като топ блокчейн платформа, тогава закупуването и задържането на BNB е начинът да инвестирате в нея. С над 500 DeFi приложения BNB Chain продължава да привлича силен инвеститорски интерес, подкрепен от собствения токен на Binance (BNB), който е четвъртата по големина криптовалута.

Въпреки това неотдавнашното дело на SEC срещу Binance се отрази негативно на токена на BNB, изпращайки цената с приблизително 20% по-ниска за седмица. Това може да са признаци за предстоящи по-лоши неща или добър начин да закупите токена с отстъпка.

Преди 2021 г. Ethereum монополизира пазара на блокчейн приложения, благодарение на своята интуитивна функция за интелигентен договор и удобен за потребителя език за програмиране. Той представлява 95% от всички приложения на DeFi.

Въпреки това, динамичният характер на крипто пространството доведе до появата на ожесточена конкуренция. Binance, най-голямата борса за криптовалута в света, пусна своя собствена публична блокчейн като конкурент на Ethereum. Днес тя държи приблизително 8,5% от общата заключена стойност на DeFi (TVL), което я прави третата най-популярна DeFi екосистема, след Ethereum и Tron.

Какво е BNB Chain?

BNB Chain имаше няколко ребрандирания, но днес се състои от две отделни блокчейни: BNB Smart Chain (първоначално наречен Binance Smart Chain) и BNB Beacon Chain (BC). BNB Chain използва консенсусен механизъм Proof of Staked Authority (PoSA), поддържан от 50 валидатора, за да осигури кратки времена на блокиране и по-ниски такси.

Най-свързаните валидатори стават производители на блокове, гарантиращи сигурност, стабилност и окончателност на веригата. Веригата BNB е съвместима с виртуалната машина Ethereum (EVM) и улеснява трансферите и комуникациите между веригата. BNB Chain предлага сигурност и безопасност чрез своите избрани валидатори. Той поддържа инструменти на Ethereum, осигурявайки по-бърза окончателност и по-евтини такси за транзакции.

Родният токен, BNB, се използва за изпълнение на интелигентни договори и залагане. В момента BNB е 4-та по големина криптовалута, с пазарна капитализация над 47 милиарда долара. BSC хоства над 500 dapps и ще обсъдим топ 10 по обща заключена стойност.

Топ 10 протокола на BSC по заключен протокол с обща стойност

PancakeSwap Тип на dapp:

DEX BMJ Резултат: 4.0 PancakeSwap е децентрализирана борса (DEX), изградена на BNB Chain. Той позволява на потребителите да разменят безпроблемно токените BEP-20 на Binance. Заемайки елементи от базираните на Ethereum Uniswap и SushiSwap, PancakeSwap внедрява система за автоматизиран маркет мейкър (AMM), елиминирайки необходимостта от централизирана книга за поръчки или фасилитатор.

Това означава, че потребителите търгуват срещу пулове ликвидност, финансирани от други потребители, вместо да търгуват директно с контрагенти. Освен търговията, потребителите на PancakeSwap могат да станат доставчици на ликвидност, да печелят дял от таксите за транзакции, да участват в yield farming, за да печелят CAKE токени и дори да участват в лотария.

Вижте още  Три сигнала за покупка на биткойн

Освен това той поддържа търговия и залагане на незаменими токени (NFT). PancakeSwap представлява около 44% от цялата заключена стойност (TVL) във веригата BNB, така че лесно влиза в списъка на 10-те най-големи DeFi протокола.

Venus Тип на dapp:

Lending BMJ Резултат: 4.0 Venus е платформа за кредитиране на DeFi за екосистемата на BNB. Той има за цел да осигури сигурно и децентрализирано кредитиране и заемане на криптовалута. Всеки може да получи достъп до този базиран на алгоритъм паричен пазар чрез свързване на съвместими портфейли като MetaMask. Потребителите могат да заемат или заемат поддържани цифрови активи, да печелят символични награди и да участват в управлението чрез родния токен на Venus, XVS. Протоколът интегрира функционалностите на Compound и MakerDAO, позволявайки на потребителите да заемат, заемат и секат стабилни монети в рамките на една екосистема. На Venus лихвените проценти се определят от протокола, отговаряйки на изискванията на пазара, но минималните и максималните нива се определят от процеса на управление. Протоколът е основан през 2020 г. от екипа зад Swipe. Целта на екипа беше да свърже традиционното финансиране и DeFi във веригата BNB. С TVL цифра от 800 милиона долара, Venus е вторият по големина DeFi протокол на BSC.

Biswap Тип на dapp:

DEX BMJ Резултат: 3.5 Biswap, стартиран през май 2021 г., е DEX, предлагащ размяна на токени на BSC с такси за търговия, започващи от едва 0,1%. Освен предоставянето на платформа за търговия, земеделие и залагане, Biswap предлага иновативна програма за препоръчани клиенти от три типа, възнаграждаваща потребителите за дейностите на техните рефери в земеделието, стартови пулове и суапове.

Екосистемата също така е домакин на NFT пазар и NFT игра. Използвайки AMM модел, Biswap осигурява бързи транзакции, като същевременно поддържа потребителски контрол върху средствата. Неговият естествен токен, BSW, улеснява стимулирането в цялата платформа. Със стратегическа инвестиция от Binance Labs, Biswap подобрява своите иновативни DEX услуги.

Radiant V2 Тип dapp:

Заемане BMJ Резултат: 3.5 Radiant е роден за Arbitrum omnichain протокол на паричния пазар, който също се поддържа от BSC. Той има за цел да улесни междуверижното депозиране и заемане на основни активи. С неотдавнашното стартиране на Radiant V2, протоколът адресира някои от проблемите, възникнали във V1, като първоначални емисии, осигуряване на ликвидност и фиксирани времена за отключване.

Подобренията включват усъвършенствана токеномика, повишена полезност, интегриране на възможности за кръстосани вериги, стартиране на множество нови EVM вериги и внедряване на LayerZero Omnifungible Token (OFT). V2 също е проектиран да натрупа справедлива стойност за DAO, позиционирайки Radiant като водещ протокол за генериране на такси в DeFi. Трябва да се отбележи, че надстройката премина през строги одити на сигурността от Peckshield, Zokyo и BlockSec, потвърждавайки нейната стабилна рамка за сигурност.

Alpaca Finance Тип dapp:

Yield farming BMJ Резултат: 3.0 Alpaca Finance е платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), стартирана на BSC в началото на 2021 г. Тя предлага отглеждане на доходи с ливъридж и поддържа заеми с недостатъчно обезпечение за подобрени позиции за отглеждане на доходи, подобрявайки капиталовата ефективност.

Вижте още  Преследване на „лепкава“ ликвидност

С над $300 милиона в TVL, той се разрасна бързо от стартирането си, диверсифицирайки се в залагане на един актив, трезори за залагане на LP и експериментална синтетика, като същевременно си партнира активно с други протоколи.

Механизмът за кредитиране на Alpaca позволява на потребителите да печелят печалба чрез токени Alpaca и популярни криптовалути като BTC, ETH и BNB. По-специално, Alpaca приема дефлационен модел за обратно изкупуване и изгаряне за процент от таксите на платформата, намалявайки общото предлагане с течение на времето, което допълнително укрепва предложението за стойност на протокола.

Binance Staked ETH Тип на dapp:

Liquid Staking BMJ Резултат: 3.0 За да се конкурира с популярния Lido, Binance пусна свой собствен базиран на Ethereum продукт за течен залагане. Подобно на Lido, тази услуга позволява на потребителите да печелят награди за залагане на ETH, без да заключват своите активи, осигурявайки подобрена ликвидност и повече възможности за доходност в DeFi.

Първоначално стартиран в отговор на преминаването на мрежата Ethereum към Ethereum 2.0 и неговия механизъм Proof of Stake, този продукт беше преместен към обвита версия на Ether (WBETH), след като Binance получи съдебно дело от SEC. Естествено, той се грижи за нарастващото търсене на залагане на общността на Ethereum.

Потребителите могат да залагат произволно количество ETH и да получават WBETH токени в замяна, които в крайна сметка могат да бъдат използвани за възможности за доходност в екосистемата на BSC. Тези токени могат да се търгуват, прехвърлят или използват като обезпечение на Binance, умножавайки опциите за заложен ETH.

PinkSale Тип на dapp:

Launchpad BMJ Резултат: 3.0 PinkSale е децентрализиран стартов панел, представен през юли 2021 г. Той позволява създаване на токени и финансиране за предварителна продажба за проекти в различни мрежи, включително BSC, Ethereum, Fantom, Polygon, KuCoin Community Chain и Avalanche.

Той се отличава със своя минималистичен набор от инструменти за бързо разработване на токени и продажби на първоначално предлагане на Dex (IDO). PinkSale интегрира иновативни функции като система против издърпване на килими, функция за антибот и различни типове токени, като гарантира безопасността на платформата чрез редовни одити от Certik.

С повече от 6000 стартирани проекта, 650 000 участници и $220 милиона в TVL, PinkSale затвърди статута си на водещ децентрализиран крипто стартов панел, като същевременно активно предотвратява измами и поддържа децентрализация на платформата. Предупреждение: Тези IDO най-вероятно ще се считат за нерегистрирани ценни книжа в очите на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

UNCX мрежа (по-рано UniCrypt) Тип dApp:

Launchpad BMJ Резултат: 2.5 Стартирала през юни 2020 г., UNCX Network, по-рано UniCrypt, е DeFi решение на едно място, предоставящо пет основни услуги за рационализиране на разработването на проекти и подобряване на сигурността на инвеститорите. С предложения като услуги за първоначално предлагане на ликвидност (ILO), шкафове за ликвидност, придобиване на токени, залагане като услуга и ENMT Token Minter, UNCX Network улеснява прозрачността и безопасността както за създателите на проекти, така и за инвеститорите.

Вижте още  Ръководството за успех на DAO

Разработчиците могат да създават предварителни продажби по поръчка, да блокират ликвидност, за да защитят инвеститорите, да предоставят токени за ценова стабилност и да създават пулове за залагане. За тези, на които им липсват токени или умения за солидност, монетарката на мрежата създава предварително одитирани токени, повишавайки доверието в проекта. Интегрираната платформа на UNCX Network опростява стартирането и работата на проекта, като същевременно насърчава сигурна инвестиция. Предупреждение: Тези ILO най-вероятно ще се считат за нерегистрирани ценни книжа в очите на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

CoinWind Тип на dapp:

Yield BMJ Score: 2.0 CoinWind е интелигентна платформа за отглеждане на добиви, поддържана от HECO и BSC. Стартиран през 2021 г., той е стратегически проектиран да оптимизира приходите на потребителите чрез автоматично съпоставяне на заложени токени (цифрови активи, заключени за награди). Към май 2023 г. TVL на протокола е над 200 милиона долара. CoinWind ефективно се справя с проблемите с ниските приходи от копаене с един токен и високите рискове от копаене на LP в пейзажа на DeFi.

Като интелигентна децентрализирана платформа за управление на финанси, CoinWind агрегира средства от различни пулове от токени, за да участва в различни възможности за добив на ликвидност. Той комбинира това със стратегии за ценово хеджиране, за да намали непостоянните загуби, като цели да увеличи максимално възвръщаемостта на потребителите, като същевременно минимизира непредсказуемите загуби.

THENA Тип dapp:

Общ BMJ резултат: 1.0 THENA е сравнително нов проект, който има за цел да се превърне в платформата за търговия DeFi във веригата BNB. Според нейната пътна карта, екосистемата ще включва широка гама от продукти на DeFi, включително ALPHA, усъвършенствана постоянна платформа за търговия, WARP, ускорител за стартиране и CORE, социален център, насърчаващ взаимодействието с потребителите.

Освен това RAMP ще осигури безпроблемни фиатни транзакции – нещо, което другите проекти на DeFi не предлагат. От 2021 г. BNB Chain демонстрира значителен растеж и приемане в DeFi пространството, завладявайки почти 10% от общия пазар и съперничейки с Tron за мястото като втората по големина DeFi екосистема.

Въпреки доминирането на Ethereum, по-ниските транзакционни разходи на BSC, по-кратките времена за блокиране и съвместимостта с виртуалната машина на Ethereum го направиха привлекателна алтернатива за много проекти. Веригата BNB хоства множество DeFi приложения, с разнообразна гама от протоколи, водещи.

Проекти като PancakeSwap и Venus са оставили своя отпечатък върху екосистемата, като първият представлява почти половината от общата заключена стойност на BSC. Докато BNB в момента поддържа позицията си сред топ 5 на най-големите криптовалути по пазарна капитализация, интересът и доверието на инвеститорите в екосистемата на BNB претърпяха удар поради делото, заведено от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ срещу Binance и неговия основател и главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

Като се има предвид несигурността около борсата, би било разумно да останете предпазливи относно инвестирането в BNB, както и при изграждането на всеки проект в екосистемата на Binance.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама