НачалоРегулации в крипто индустриятаСенатори предлагат законопроект за премахване на защитата на Раздел 230

Сенатори предлагат законопроект за премахване на защитата на Раздел 230

-

Американски сенатори предлагат проект за премахване на защитата на Раздел 230 за компаниите с II

Американските сенатори Джош Хоули, републиканец от Мисури, и Ричард Блументал, демократ от Кънектикът, представиха законопроект на Сената на 14 юни, който ще премахне специалните защити за компаниите с изкуствен интелект (AI), които в момента се предоставят на доставчиците на онлайн компютърни услуги съгласно Закон за комуникациите от 1996 г. (CDA).

Днес @SenBlumenthal и аз представяме първия двупартиен законопроект за изкуствения интелект – предоставяне на властта в ръцете на потребителите да съдят, когато изкуственият интелект им навреди. Това е забележителна защита за американците и още предстои – Джош Хоули

Раздел 230 се отнася до текста, намерен в дял 47, раздел 230 от CDA. Той конкретно предоставя защита на доставчиците на онлайн услуги от отговорност за съдържание, публикувано от потребители. Той също така дава на доставчиците имунитет срещу наказателно преследване за незаконно съдържание, при условие че се положат добросъвестни усилия за премахване на такова съдържание при откриване.

Противниците на раздел 230 твърдят, че той освобождава социалните медийни платформи и други доставчици на онлайн услуги от отговорност за съдържанието, което хостват. Върховният съд на САЩ наскоро се произнесе срещу промяната на раздел 230 в светлината на съдебно дело, в което ищецът искаше да държи компаниите за социални медии отговорни за щети, понесени чрез предполагаемото хостване и популяризиране на съдържание, свързано с тероризма, на платформата.

Според становището на Върховния съд сайтът на социалните медии не може да бъде държан отговорен за предложенията, направени от алгоритмите, които използва за показване на съдържание, както не може доставчик на имейл или клетъчни услуги за съдържанието, предавано чрез техните услуги. Върховният съд наскоро реши да реши бъдещето на раздел 230.

Вижте още  G20 приема обобщаващ доклад на МВФ

Но колко дълго ще остане статуквото? Следващата седмица на 21/6 се присъединете към нас за дискусия по този въпрос с Бенджамин Уитс.

Понастоящем обаче не е ясно дали раздел 230 действително се прилага за генеративни AI компании като OpenAI и Google, създатели съответно на ChatGPT и Bard. По време на скорошно изслушване в Сената главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман каза на американския сенатор Линдзи Греъм, че има впечатлението, че раздел 230 не се прилага за неговата компания.

Когато беше притиснат от Хоули, който попита Алтман какво мисли за хипотетична ситуация, в която Конгресът „отвори вратите на съда“ и позволи на хора, които са били наранени от ИИ, да свидетелстват в съда, главният изпълнителен директор отговори: „Моля, простете ми невежеството, не могат ли хората да ни съдиш?“ Въпреки че в Раздел 230 няма конкретен език, обхващащ генеративния AI, възможно е по-нататъшните дискусии относно неговата приложимост към генеративните AI технологии да се сведат до определението за „онлайн услуга“.

GPT API, например, е в основата на безброй AI услуги в цялата криптовалутна и блокчейн индустрия. Ако раздел 230 се прилага за генеративни AI технологии, може да се окаже трудно бизнесите или лицата да бъдат държани отговорни за вреди, причинени от дезинформация или лоши съвети, генерирани чрез AI.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама