НачалоНовини за крипто борсиВременната ограничителна заповед на SEC би „ефективно сложила край“ на Binance в...

Временната ограничителна заповед на SEC би „ефективно сложила край“ на Binance в САЩ

-

Усилието на Комисията по ценни книжа и борси (SEC) в понеделник да замрази средствата на Binance.US е „драконовски и неоправдано обременяващ“ ход, твърди в понеделник американският филиал на глобалната крипто борса. „Ако Съдът се заеме със заслугите на предложението на SEC, той трябва да отхвърли това предложение.

SEC търси ненужно и неоправдано облекчение. Далеч от искане на облекчение, което е „внимателно калибрирано“ за „поддържане на статуквото“… предложените от SEC корективни мерки биха сложили край на бизнеса на BAM“, се аргументира в искането на Binance.US. SEC съди Binance, Binance.US и Changpeng „CZ“ Джао миналия понеделник по обвинения, че компаниите са работили като нерегистрирана борса за ценни книжа, брокер и клирингова къща в едно, за да позволят на клиентите в САЩ да купуват и търгуват определени криптовалути, за които регулаторът твърди, че са нерегистрирани ценни книжа.

SEC също така твърди, че Binance (глобалната борса) и нейният основател Zhao са имали достъп до средствата на клиентите на Binance.US, прехвърляйки милиони към организации като Merit Peak и Sigma Chain – две компании, собственост на Zhao. SEC подаде молба за временна ограничителна заповед за замразяване на тези средства, докато Binance.US не успее да докаже, че никой в Binance, включително мажоритарния собственик Джао, не може да ги докосне.

Binance и Binance.US вече бяха отхвърлили твърденията в публикации в блогове и туитове миналата седмица, но в понеделник изтече определен от съда краен срок за официален отговор. Окръжният съд на САЩ за окръг окръг Колумбия също ще проведе изслушване по искането във вторник, 13 юни в 14:00 часа. ЕТ.

Вижте още  Крипто шефът на NYDFS подава оставка

В заявлението от понеделник адвокатите на Binance.US пишат, че замразяването на средствата му ще „навреди преди всичко на клиентите на BAM, ефективно ще извади BAM от бизнеса и ще попречи на BAM да се защити в този съдебен спор“, тъй като вече не може да плаща на своите служители, доставчици или други партии или дори да поддържа технологията си.

Замразяването може също да изплаши банките на Binance.US, една от които вече обяви, че ще спре да прави бизнес с фирмата, се казва в документацията. Binance, Binance.US и Zhao добавиха свои юридически съветници към съдебните дела през изминалата седмица, включително Джордж Канелос, бивш прокурор на Министерството на правосъдието и бивш съдиректор на SEC Division of Enforcement.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама