НачалоДруги крипто новиниПритежателите на биткойни показват липса на паника

Притежателите на биткойни показват липса на паника

-

Собствениците на биткойни демонстрират спокойствие и хладнокръвие при продажба, какво означава това?

Данните във веригата показват, че инвеститорите в биткойн не участват в значителни продажби на загуба в момента. Ето какво може да означава.

Реализираната загуба, коригирана спрямо биткойн, остава ниска напоследък.

Според данни от фирмата за анализи във веригата Glassnode, транзакционираните монети наскоро са били придобити предимно близо до текущата спот цена. Съответният индикатор тук е „коригираната спрямо предприятието реализирана загуба“, която измерва общата загуба, която инвеститорите реализират чрез текущите си продажби.

Този показател работи, като прегледа историята във веригата на всеки продаден, за да види на каква цена е закупен. Ако тази предишна цена за която и да е монета е била по-висока от текущата спот цена (на която сега се движи), тогава продажбата на монетата води до реализиране на загуба. Естествено, монетата ще се движи на печалба в обратния случай.

Индикаторът е „коригиран според обекта“, защото отчита само транзакции/продажби между различни субекти, а не отделни портфейли. Субектът тук се отнася до един или група адреси, контролирани от един и същ инвеститор, както е определено от анализа на Glassnode.

Тъй като прехвърлянията между адресите на един и същи инвеститор не биха се считали за продажба, има смисъл тези прехвърляния да се филтрират извън данните за реализираната загуба.

Напоследък обаче нещата са различни. BTC се понижава през последните няколко седмици, но все още няма промяна в стойността на индикатора. Това е различно от това, което обикновено се наблюдава по време на усвояване на актива.

Дори по-рано през текущата година, когато ралито временно беше настъпило прекъсване през март и стойността на криптовалутата беше отбелязала дълбок спад, имаше увеличение на реализираната загуба, макар и не нещо твърде значително. Скорошните ниски стойности също са въпреки FUD, който се разпространи в сектора след обвиненията на SEC срещу Binance и Coinbase.

Вижте още  Shiba Inu с потенциален бичи сценарий

През изминалия ден пазарът отново се препъна, тъй като Фед разкри решението си да спре повишаването на лихвените проценти за момента, но също така съобщи, че ще има още увеличения по-късно през годината.

Въпреки този нов удар, който цената на биткойн пое, реализираната загуба все още не е регистрирала никакво покачване, тъй като стойността му все още е само $91,3 милиона, значително по-малко, отколкото при минали събития на капитулация.

Фактът, че инвеститорите не са започнали да продават на загуба, би означавал, че все още няма достатъчно паника на пазара; инвеститорите, които държат на загуба, са доволни да се възползват от текущото постепенно спиране на пазара.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама