НачалоНовини за криптовалутиНовини за Етериум / ETHСъоснователят на Ethereum очертава важни преходи, необходими за постигане на устойчивост

Съоснователят на Ethereum очертава важни преходи, необходими за постигане на устойчивост

-

В публикация на своя уебсайт от 9 юни 2023 г. съоснователят на Етериум Виталик Бутерин очерта трите основни технически прехода, които протоколът на Етериум трябва да премине, за да предложи на обикновения потребител отворено, глобално и безразборно преживяване.

Според Бутерин трите едновременни прехода за Етериум са: преходът за мащабиране на слой 2 (L2), преходът за сигурност на портфейла и преходът за поверителност. Бутерин казва, че за постигането на тези преходи е необходима интензивна координация, изискваща дълбоки промени от страна на приложенията и портфейлите.

Бутерин посочва, че портфейлите с интелигентни договори затрудняват поддържането на един адрес, тъй като някои L2 блокчейн не са съвместими с виртуалните машини на Етериум (EVM), но неприкосновеността на личния живот може да изисква всеки потребител да има още повече адреси. EVM е софтуер, който изпълнява интелигентни договори и актуализира мрежата на Етериум след добавянето на нов блок във веригата.

Бутерин казва, че тъй като средствата на много потребители се съхраняват в един и същ интелигентен договор и следователно на един и същ адрес, приложенията, които разчитат на предположението, че собствеността върху адресите е неизменна, ще трябва да намерят алтернативни начини за постигане на тази цел.

За възстановяването на ключове Бутерин предлага вместо да се изпълнява процедурата за възстановяване на всеки адрес поотделно, портфейлът да включва софтуер, който да изпълнява процедурата за възстановяване на всички адреси на потребителя едновременно.

Въпреки това все още трябва да се вземат предвид последиците от разходите за газ и опасенията за неприкосновеността на личния живот при публичното свързване на всички адреси чрез възстановяването им по едно и също време и затова предлага използването на архитектура, която разделя логиката за проверка и притежаването на активи.

Вижте още  Проблемите с фалита на Celsius Network изчезнаха

Бутерин казва, че преодоляването на горепосочените предизвикателства изисква актуализиране на много вторични инфраструктури и ще трябва да се подобрят портфейлите, взаимодействащи с разходите и ключовете за криптиране.

Бутерин дава пример с услугата Ethereum Name Service (ENS), която значително улеснява обикновените потребители и свежда до минимум възможността за използване на грешен адрес на портфейла, но е скъпа. За да се подобри нейното използване, Бутерин казва, че поддомейните на ENS вече могат автоматично да се проверяват в блокчейн L2.

Бутерин казва, че въпреки че портфейлите са от съществено значение за защита на активите, в тях се съхраняват и данните на потребителите. Притежаването на един-единствен ключ за криптиране би могло да реши защитата на потребителските данни, но загубата на ключа за криптиране все още води до загуба на активи.

Въпреки това, за да се избегне необходимостта потребителите да имат множество пътища за възстановяване, Бутерин предлага, че портфейлите вероятно ще трябва да управляват както възстановяването на активи, така и на ключове за криптиране.

Освен това Бутерин предлага всеки избран дизайн да поддържа децентрализацията, като същевременно предлага лесен достъп до активите на потребителите, използвайки отворени, а не собственически решения.

Бутерин казва, че постигането на трите технически прехода е от решаващо значение и Етериум трябва да се справи с предизвикателството за подобряване на потребителското изживяване и за постигане на устойчиво бъдеще.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама