НачалоНовини за криптовалутиНовини за Алткойни / AltCoinsПлатформата за цифрови активи Bakkt следва Robinhood

Платформата за цифрови активи Bakkt следва Robinhood

-

Платформата за цифрови активи Bakkt следва Robinhood в премахването на Cardano, Polygon, Solana след съдебни дела на SEC

Притежаваната от Intercontinental Exchange Bakkt делистира Solana, Polygon и Cardano, добавяйки към нарастващ списък от крипто фирми, прекратяващи поддръжката на токените на фона на вълна от регулаторна несигурност в Съединените щати.

Bakkt разтърсва крипто пазара с премахване на ADA, MATIC, SOL

Регулаторният натиск накара базираната в Ню Йорк платформа за цифрови активи Bakkt да премахне от борсата нативни токени за видни блокчейни Solana, Polygon и Cardano.

Генералният съветник и секретар на Bakkt Марк Д’Анунцио каза пред Fortune, че фирмата прилага промени, „докато има допълнителна яснота как да предложим по-обширен списък от монети в съответствие с изискванията“.

Борсата Bakkt делистна ADA, MATIC и SOL на основание неясен надзор. Bakkt премахна токените Algorand и Decentraland на фона на делото на SEC срещу Bittrex и след това доброволно премахна 25 токена през май. В момента Bakkt предлага осем токена, включително BTC, ETH,…— Wu Blockchain (@WuBlockchain) 16 юни 2023 г.

Ходът за делистване идва, след като миналата седмица Комисията за ценни книжа и борси на САЩ заведе две съдебни дела срещу борсите за криптовалута Coinbase и Binance. Регулаторът твърди, че SOL, MATIC, ADA и други цифрови активи са нерегистрирани ценни книжа и в двете заявки.

Robinhood постави началото на тенденцията

Bakkt е най-малко третата компания през последните дни, която отхвърля токени, обозначени като нерегистрирани ценни книжа от SEC. Популярното приложение за търговия Robinhood спря поддръжката за ADA, MATIC и SOL на 9 юни. eToro последва примера на 12 юни, спирайки търговията с Decentraland, Dash, Algorand и Polygon за клиенти от САЩ в светлината на неотдавнашното правно действие на SEC. Това не е първият път, когато eToro делистира токени в отговор на натиска, свързан с SEC. В края на 2020 г. платформата спря достъпа до XRP малко след като SEC съди Ripple.

Вижте още  Директора на Binance Джао ще подаде оставка, пледира се за виновен

Като се има предвид това, Bakkt не изглежда достатъчно популярен, за да повлияе на настроенията на инвеститорите или на пазара. Цените на ADA, SOL и MATIC са се повишили съответно с 1,8%, 3,7% и 1,1%, въпреки решението на компанията.

Все пак решението на Bakkt да спре поддръжката за големи алткойни може да повлияе на други компании да последват примера.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама