НачалоКриминални крипто новиниСъоснователят на Terraform Labs До Куон е признат за виновен

Съоснователят на Terraform Labs До Куон е признат за виновен

-

Съоснователят на Terraform Labs До Куон е признат за виновен в компанията на фалшиви паспорти в съда на Черна гора

Съоснователят на Terraform Labs До Куон беше признат за виновен в използването на фалшиви паспорти в съд в Черна гора в понеделник. Kwon заедно с бившия главен финансов директор на Terraform Labs Han Chong-joon ще излежат по четири месеца затвор, според изявление, публикувано от Основния съд в Подгорица.

И двамата бяха обвинени във фалшифициране от черногорските прокурори за предполагаемо използване на фалшиви паспорти от Белгия и Коста Рика през април и бяха арестувани, докато се предполагаше, че се опитват да се качат на самолет, пътуващ за Обединените арабски емирства.

Както САЩ, така и Южна Корея са поискали екстрадиране на Куон и Чон-джун, където са изправени пред обвинения в измама. Комисията по ценни книжа и борси на САЩ обвини Terraform Labs и Kwon през февруари за измама на инвеститори.

Агенцията каза, че Kwon и Terraform са популяризирали своите крипто, като многократно са твърдели, че стойността на жетоните ще се увеличи. Жалбата също така навлезе в подробности за други събития във фирмата, включително това, че TerraUSD е паднал от фиксираната си стойност преди през май 2021 г.

Колапсът на TerraTerraUSD беше най-големият алгоритмичен стейбълкойн, преди да загуби своята фиксирана стойност от $1, което доведе до заличаване на милиарди. Последствието привлече вниманието на американските законодатели и министъра на финансите Джанет Йелън, които според съобщенията призоваха за регулиране на стабилните монети.

„Мисля, че това просто илюстрира, че това е бързо развиващ се продукт и че има рискове за финансовата стабилност“, каза Йелън по време на изслушване на Банковия комитет на Сената миналата година.

Вижте още  BITmarkets с продажба на свой собствен токен BTMT

Американските законодатели също работят върху законопроект за регулиране конкретно на стейбълкойните за плащане и ще позволи на държавните регулатори да контролират емитентите на стейбълкойни, като федералните регулатори имат основна роля, като издават изисквания за капитал и ликвидност.

Републиканците от комисията по финансови услуги на Камарата на представителите заявиха, че са постигнали известен компромис с демократите по последната версия на законопроекта. Новата версия вече включва други части, след получаване на обратна връзка, като например третирането на клиентски активи от фирми, предоставящи попечителски услуги, и проучването за ендогенно обезпечени стабилни монети, според говорител на комисията.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама