НачалоНовини за криптовалутиTether отговаря на спора относно деактивирането на акаунти

Tether отговаря на спора относно деактивирането на акаунти

-

Позицията на Tether относно прозрачността и управлението на риска

Според информация, публикувана от главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), Tether, емитентът на водещия стейбълкойн USDT, според съобщенията е деактивирал около 29 акаунта, свързани със значими играчи в сферата на криптовалутите през 2021 г.

Докато причините за прекратяването на индивидуалните акаунти остават неразкрити, посочените лица включват MoonPay, BlockFi, CMS Holdings и Galois Capital.

В отговор на разгръщащата се ситуация, Tether посочи нежеланието си да коментира конкретни взаимоотношения с клиенти, отбелязвайки, че всяка страна е преминала през строги проверки за съответствие както по време на включването, така и по време на взаимоотношенията си, в съответствие с политиките за съответствие на Tether.

Разследване на NYAG и ангажиментът на Tether за прозрачност
Докато разследването на NYAG приключи в началото на 2021 г., някои от въпросните документи продължават до юни същата година. Тези документи бяха събрани по време на разследването на NYAG срещу Tether и дъщерната компания Bitfinex за предполагаемото присвояване на 850 милиона долара. По време на това разследване iFinex, компанията майка и на двете субекти, поиска удължаване за изготвяне на необходимите финансови документи.

След споразумение, което включва неустойка от 18,5 милиона долара и прекратяване на търговията в Ню Йорк, медиите и Coinbase поискаха публично оповестяване на първоначалния тримесечен отчет на Tether съгласно Закона за свобода на информацията. Въпреки това, Tether се противопостави на това предложение, позовавайки се на необходимостта да защити поверителните данни на своите клиенти.
Въпреки възраженията на Tether, NYAG предостави на медиите достъп до документите, което доведе до разкритието за деактивирането на множество фирмени сметки.

Вижте още  Предлагат намаляване на заплатата на председателя на SEC до $1

Отговора на Tether

Tether остава непреклонен в своя ангажимент за прозрачност, като същевременно дава приоритет на поверителността и сигурността на своите клиенти. След споразумението с NYAG, Tether прилежно изпълни задълженията си за тримесечно отчитане, потвърждавайки своя ангажимент за откритост и прозрачност.

По-специално, Tether твърди, че се гордее с щателното си разработване на показатели и процеси на риска, което позволява на неговите инвестиционни и финансови екипи да оценят задълбочено риска, свързан с финансовите взаимодействия на компанията. Tether непрекъснато демонстрира своя ангажимент за поддържане на своите бизнес цели, като същевременно се придържа към стабилна култура за управление на риска.

Резерви и търговски книжа на Tether

Отдадеността на Tether към поддържането на най-високите стандарти е очевидна в неговите прозрачни сделки по отношение на неговата програма за кредитиране и резерви. Резервите на Tether се оказаха изключително ликвидни, висококачествени и лесно достъпни, за да поддържат всякакъв размер на обратно изкупуване, демонстрирано от изплащането на 7 милиарда щатски долара за 48 часа през 2022 г.

Според публикуваните документи Tether последователно поддържа рейтинг A2 или по-добър за по-голямата част от своите търговски книжа и нито едно от миналите му изявления не е претърпяло промени. Този ангажимент за спазване на най-високите стандарти е отразен в отдадеността на компанията на отчетността и нейната непоколебима култура на управление на риска. Фирмата обаче беше сериозно критикувана за минали решения, особено в случай на блокиране на валидатор на MEV като отговор на сигурността.

Tether казва, че докато медиите побързаха да представят тази информация на читателите, Tether остава ангажиран със своите потребители, както и в полза на по-широката крипто общност. Компанията има желание да предостави фактическа отправна точка за разкритите материали и продължава да си сътрудничи с правоприлагащите органи, като е помогнала в над 150 разследвания на четири континента през последните 18 месеца.

Вижте още  Crypto Mom критикува агресивния подход на SEC към LBRY Crypto Token

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама