НачалоДруги крипто новиниВключване на алармата Lido

Включване на алармата Lido

-

Ще ускорят ли борсовите атаки на SEC централизацията на дела на Lido?

След регулаторната атака от миналата седмица, може да е трудно да се съсредоточим върху по-екзистенциални заплахи за криптовалутата, но днес ние приближаваме опасенията за централизацията на Lido – нещо, което съдебните дела CEX от миналата седмица може само да влошат.

Месеци наред твърдоглавите притежатели на чанта за децентрализация на Ethereum и micro-cap LSD чанти търпеливо очакваха това, което крипто анализаторите предполагаха, че ще бъде неизбежно: изтичане на дялове от Lido. Наивно много формирани заключения, че разрешаването на тегления по време на надграждането на Shapella би помогнало за децентрализация етер залог.

За съжаление, реалността не успя да се приведе в съответствие с този разказ и сега, когато по-зрелият Lido наближава контрола над 1/3 от заложения етер, алармените звънци започват да звънят сериозно сред общността на Ethereum. Днес ние проучваме защо атаката на SEC върху залагането на борсата само ще облагодетелства допълнително Lido, демонстрирайки защо историята на успеха на Lido се самопродължава и обяснява защо е от съществено значение да се наруши централизацията на залога на Lido сега.

SEC Push Точно миналата седмица SEC дойде след Binance и Coinbase. Обвиненията срещу двете борси варират по своя обхват, но една обща тема обхваща и двете жалби: SEC преследва услугите за залагане, предлагани от тези две CEX на техните американски потребители. Binance и Coinbase контролират общо 15,3% от всички ETH заложени във веригата Beacon чрез продукти за залагане, които са силно конкурентни на предлаганите от Lido.

Въпреки че оплакванията на SEC не са насочени към решенията за залагане на Ethereum днес, агенцията вече показа готовността си да предприеме залагане на Ethereum. Още през февруари Kraken беше принудена да прекрати своите услуги за залагане на Ethereum за потребители в САЩ като част от споразумението, постигнато с SEC , за което председателят Генслер твърди, че „трябва да предупреди всички на този пазар“.

Вижте още  Mox Capital инвестира в бъдещето на цифровите активи

Пейзажът на депозитите, произтичащ от продължаващите репресии на SEC, ще бъде още по-централизиран и вероятно ще накара Lido да завладее още по-голям пазарен дял от залагането на ETH.

Самоусъвършенстващо се пророчество Въпреки активираните тегления, Lido запази господство над залозите на Ethereum, като увеличи депозитите с почти 900k ETH (14,3%) този месец. След Shapella, пазарният дял на Lido се е увеличил от 31,4% на 31,6% – доказателство за факта, че протоколът е трансформирал предишния си успех в самопродължаващо пророчество за бъдещо господство. Lido извлича тези постоянни предимства от родното превъзходство на своя ETH дериват на залагане и задълбочаващата се способност за подбиване на структурите на таксите на конкурентите.

Предимства на токена

HODLers на stETH се възползват от дълбоката ликвидност на токена – което го прави една от единствените жизнеспособни опции за ликвидни залози за китове – с широко разпространени интеграции на обезпечения в DeFi, увеличаващи случаите на използване на токена. Тъй като stETH притежава определени качества, които го правят по-привлекателен за задържане от вашият среден LSD, капитал – особено усъвършенстваният капитал, който търси възможно най-добрата комбинация от инвестиционни атрибути – ще продължи да се излива в токена, допълнително затвърждавайки качествата, които правят деривата на Lido за залагане по-добър от останалите.

Структура на таксите В момента Lido предлага най-ниските такси от всеки доставчик на залагане на bluechip, което означава, че финансовите стимули активно тласкат залагащите към Lido! Разликата между Lido и най-близките му конкуренти само ще расте с течение на времето, тъй като Lido продължава да намалява своя дял от наградите за залагане, подбивайки конкурентите докато увеличава печалбите, тъй като все повече залагащи се стичат към Lido, за да се възползват от това, което виждат като все по-доходоносна възможност за залагане. Ясни паралели с Lido съществуват в света на TradFi. Vanguard направи революция в света на инвестирането през 80-те години с евтини гиганти за пасивно индексиране, непрекъснато подбива таксите на конкурентите в надпревара към дъното и успява да поддържа предимството си почти половин век.

Вижте още  Европейските нации за стартирането на цифровото евро

Lido взема страница директно от тази книга-игра!

Прекъсване на управлението на LidoLido показа ясно безразличие към екзистенциалната заплаха, която представлява нарастващото му натрупване на залози, гласувайки преобладаващо срещу самоограничаващи се депозити през юни 2022 г. На пръв поглед изглежда, че това би било в противоречие с най-добрите интереси на притежателите на LDO токени и би навредило на Lido рентабилност, но също така е ясно, че последствията от неуспешното самоограничаване са много реални.

Сред етерианците расте подкрепата да царуват в Лидо, като някои твърдят, че общността трябва насилствено да изчисти действията си, ако откажат да се самоограничат.

Въпреки че е загрижен, малко вероятно е да видим такива контроли, внедрени в базовия слой, тъй като това ще изисква хард форк, което рискува да наруши крехкия социален консенсусен слой на Ethereum и вероятно ще доведе до крайно нежелано разделяне на веригата. Общността на Lido трябва да се притеснява поради перспективата, че централизацията на дяловете му ще доведе до намалено бъдещо търсене на блоково пространство на Ethereum.

Протоколът се доближава до първия от трите ключови прага, при които основните свойства на предложението за стойност на Ethereum се влошават, предлагайки на бъдещите нападатели увеличени правомощия над веригата. Ако Lido продължи да расте с неконтролирани темпове, той неизбежно ще надмине тези прагове и ще представлява системен риск за екосистемата.

На бичите пазари от минали цикли разказите за децентрализация и съпротива срещу цензурата заемат заден план пред най-горещите тенденции в момента. Няма по-добро време от мечи пазар за защита на основните свойства на мрежата Ethereum. При липса на активна кампания за прекъсване на господството на Lido е вероятно доставчикът на залагания да продължи да увеличава пазарния си дял.

Вижте още  Tesla потвърждава, че не продава биткойн

И така, как можете да се включите? За щастие крипто битките се водят на полето и не е нужно да сте кит, за да участвате в децентрализацията на заложен ETH.

Като за начало, не залагайте на Lido.

Помислете за залагане с Swell и работете, за да се класирате за SWELL airdrop по-късно тази година, завъртете свой собствен минипул Rocket Pool с едва 8 ETH, за да спечелите увеличени добиви, като начислявате комисионни за Ether, заложен на вашия възел, или депозирайте вашите Ether LSD в unshETH, за да заредите наградите със символични стимули. За технически сложния потребител може ли да предложим да стартирате свой собствен валидатор? Без значение как го правите, преместването на вашия залог от Lido ще помогне в тази битка срещу централизацията, но силата на портмонето сама по себе си няма да откаже Lido от неговия път към продължаващо господство!

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама