НачалоНовини за крипто борсиBinance.US пред споразумение със SEC

Binance.US пред споразумение със SEC

-

Binance.US избягва пълното замразяване на активите чрез споразумението SEC

Binance.US и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ се споразумяха за компромис, който избягва замразяването на активите на борсата. В събота американският съдия Ейми Бърман Джаксън одобри споразумение между двамата, отхвърляйки предишна временна ограничителна заповед (TRO), която би замразете всички активи на Binance.US.

Съгласно споразумението Binance Holdings, BAM Management US, BAM Trading Services и основателят Changpeng “CZ” Zhao ще репатрират клиентски активи на Binance.US. Освен това на американското подразделение на Binance е забранено да харчи корпоративни активи, освен за покриване на разходите за управление на своя бизнес, а на клиентите от САЩ е разрешено да осребряват от платформата.

Сделката също така забранява на Binance Global достъп до частни ключове на портфейли, хардуерни портфейли или root достъп до инструментите на Amazon Web Services на Binance.US.

„Имаме удоволствието да ви информираме, че Съдът не уважи искането на SEC за TRO и замразяване на активи на нашата платформа, което беше очевидно неоправдано както от фактите, така и от закона“, каза Binance.US в Twitter.

SEC поиска замразяване на активи за Binance.US като част от делото си срещу компанията и нейния основател Changpeng Zhao. В жалбата SEC обвини Binance и Zhao в неправилно боравене със средства на клиенти, подвеждане на инвеститори и регулатори и нарушаване на правилата за ценни книжа.

Комисията също така твърди, че Binance неправомерно е прехвърлила милиарди долари клиентски средства в банкова сметка на предприятие, контролирано от Zhao. Тези средства бяха прехвърлени на трета страна и след това изглежда бяха използвани за покупка и продажба на крипто, каза регулаторът.

Вижте още  Grayscale срещу SEC Крайният срок наближава

Binance.US каза, че замразяването на активи ще навреди на потребителите в САЩ. По време на изслушване във вторник, Binance.US, който се бори срещу делото на SEC и настоява, че активите на клиентите са безопасни, заяви, че блокирането на потока на всички средства ще отклони бизнеса и в крайна сметка ще навреди на клиентите.

В отговор на искането на SEC за замразяване на активи, Binance предложи компромис за прехвърляне на криптоактиви на американски клиенти в нови портфейли с нови частни ключове, които ще бъдат под единствения контрол на базирани в САЩ служители в Binance.US.

Като част от предложението си, борсата също поиска разрешение да продължи да плаща на служителите и да покрива оперативните разходи, като същевременно обеща, че няма да бъдат прехвърляни никакви активи или плащания в полза на което и да е дружество на Binance без заповед на съдия.

Окръжният съдия от САЩ Ейми Бърман Джаксън също каза, че спирането на платформата „напълно ще създаде значителни последици не само за компанията, но и за пазарите на цифрови активи като цяло.

„Междувременно Джон Рийд Старк, консултант по киберсигурност и бивш шеф на Службата за прилагане на интернет на SEC, твърди, че споразумението е „най-обременяващата, неудобна, неудобна и широкообхватна поръчка, свързана с крипто, в историята на SEC.“

„Ако някой ответник на Binance наруши която и да е разпоредба на тази заповед, DOJ на САЩ може да се намеси и да повдигне обвинения, свързани с възпрепятстване“, предупреди Старк в скорошен туит.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама