НачалоНовини за крипто борсиUS FDIC казва, че OKCoin е направил неверни изявления

US FDIC казва, че OKCoin е направил неверни изявления

-

US FDIC казва, че OKCoin е направил неверни изявления относно застраховката на депозитите и изисква корекции

Федералната корпорация за застраховане на депозити на САЩ изпрати писмо до OKCoin USA, Inc., изисквайки от борсата за криптовалута да предприеме действия за справяне с неверни и подвеждащи изявления относно нейната застраховка на депозитите.

FDIC изпрати три писма до OKCoin USA, Inc., Bodega Importadora de Pallets и Money Avenue LLC, в четвъртък, с тези искания и предупреждавайки, че определени твърдения могат да навредят на потребителите.

„FDIC наблюдава нарастващ брой случаи онлайн, при които фирми или лица са злоупотребявали с името или логото на FDIC или са направили неверни или подвеждащи изявления относно застраховката на депозитите“, каза председателят на FDIC Мартин Дж. Грюнберг в изявление.

„Тези практики могат да объркат потребителите относно това дали имат работа със застрахована институция и дали са защитени от застраховка на депозитите.“

Подвеждащи изявления FDIC каза, че OkCoin и неговите висши ръководители са направили тези подвеждащи изявления многократно. Например, OkCoin каза в публикация, че е „лицензиран в САЩ със застраховка на FDIC за сметки в OKCoin“, каза FDIC.

Агенцията също така каза, че главният маркетинг директор на борсата туитира, че свързана борса предлага застраховка на FDIC. FDIC нареди на борсата да премахне всички изявления, които предполагат, че OKCoin е застрахован от FDIC, че FDIC някога е одобрявала конкретен блокчейн, наред с други средства за защита.

Борсата има 15 работни дни, за да изпрати на FDIC писмено потвърждение, че е изпълнила исканията. FDIC застрахова само депозити, държани в застраховани банки и спестовни асоциации, не в крипто компании, и може да застрахова най-малко до $250 000.

Вижте още  Цифровите валути на централната банка - зло отвъд злото

В информационен лист от юли 2022 г. агенцията също отбеляза, че застраховката на депозитите не се прилага за финансови продукти като акции, облигации, стоки или крипто активи.

„В допълнение към потенциалната вреда за потребителите, объркването на клиентите може да доведе до правни рискове за банките, ако крипто компания или друг партньор трета страна на застрахована банка, с която работят, направи неверни твърдения относно естеството и обхвата на застраховката на депозитите,“ FDIC каза в свързана консултация миналата година.

Последни новини

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Най-популярни

Реклама