Bank of China използва Ethereum Blockchain

-

Китайската банка Bank of China използва Ethereum Blockchain за $28 милиона цифрови структурирани банкноти – приемането на крипто се увеличава?

Инвестиционното подразделение на Bank of China BOCI използва блокчейн мрежата Ethereum, за да издаде цифрови структурирани банкноти на стойност 28 милиона долара.

Банката стана първата китайска институция, която издава този тип токенизирани ценни книжа в Хонконг, каза глобалната инвестиционна банка UBS в скорошно съобщение за пресата. Банкнотите, които бяха на стойност 200 милиона CNH, бяха инициирани от UBS и разпространени на клиенти в Азиатско-тихоокеанския регион.

Тази транзакция бележи първия продукт от този вид в Азиатско-Тихоокеанския регион, създаден съгласно законодателството на Хонконг и Швейцария и токенизиран в основния блокчейн Ethereum.

„Работейки заедно с UBS, ние стимулираме опростяването на пазарите и продуктите на цифрови активи за клиенти в Азиатско-Тихоокеанския регион чрез разработването на цифрови структурирани продукти, базирани на блокчейн, предназначени специално за клиенти в Азиатско-Тихоокеанския регион,“ Ying Wang, заместник главен изпълнителен директор в BOCI , се казва в изявление.

Това следва предишните усилия на UBS да токенизира банкноти с фиксиран лихвен процент на стойност 50 милиона долара през декември 2022 г. съгласно английското и швейцарското законодателство.

Според Aurelian Troendle, глобален ръководител на MTN Trading в UBS AG, „Високочестотната емитентска дейност може да се възползва от огромни печалби в ефективността чрез използването на блокчейн технология, което в крайна сметка ще донесе предимства на инвеститорите.“

UBS има за цел да разшири своите услуги за токенизация в структурирани продукти, фиксиран доход и репо финансиране, се казва в прессъобщението. BOCI, изцяло притежавана инвестиционна банка на Китайската централна банка, предлага на клиенти както в страната, така и в чужбина, широк набор от инвестиционни банкови услуги. Предоставя корпоративни финанси, финансови консултации, частно банкиране, управление на активи, преки инвестиции, капиталови деривати, ливъридж и структурирано финансиране, глобални стоки и др.

Вижте още  Защо цената на Ethereum (ETH) пада днес?

Банката поддържа водеща позиция на IPO в Хонконг, борсовата търговия, емитирането на облигации и пазарите на MPF и китайските капиталови пазари от дълго време.

Анализаторите на Citi вярват, че токенизацията ще стимулира приемането на крипто

Анализаторите от глобалната инвестиционна банка Citi вярват, че възходът на CBDC и токенизацията на активи от реалния свят ще задвижат следващата вълна на масово приемане на блокчейн технологията.

„Това вероятно ще се дължи на приемането на цифрови валути на централната банка (CBDC) от големи централни банки, както и на токенизирани активи в игри и базирани на блокчейн плащания в социалните медии“, пишат експертите в доклад, озаглавен „Пари, токени , и Игри: Следващият милиард потребители на Blockchain и трилиони стойност.“

Докладът изчислява, че повече от $5 трилиона CBDC могат да циркулират в световен мащаб до края на това десетилетие. Това ще даде възможност на почти 2 милиарда души да експериментират с цифрова валута.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама