НачалоКриминални крипто новиниDo Kwon от Terra обвинява „агенция с китайско име“ за „фалшиви паспорти“

Do Kwon от Terra обвинява „агенция с китайско име“ за „фалшиви паспорти“

-

До Куон, основател и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, каза пред съд в Черна гора, че не е знаел, че „фалшивите“ документи за пътуване, с които се твърди, че се е опитвал да напусне страната, са фалшифицирани – и обвини „агенция с китайско име“.

Според южнокорейските медии Segye Ilbo и MBN Куон каза пред Окръжния съд в Подгорица, Черна гора, че е получил всичките си документи за пътуване, за които се твърди, че са фалшиви, включително паспорт на Коста Рика, чрез „агенции“.

Той каза: „Получих паспорта си от Коста Рика, след като попълних документите, изисквани от агенция в Сингапур, която ми беше препоръчана от приятел. Получих белгийския си паспорт чрез друга агенция.

Do Kwon е сниман да излиза от полицейски микробус преди последното му съдебно изслушване в Черна гора. Куон твърди, че се е „доверил“ на агенцията, „защото му е препоръчана“ „от надежден приятел“.

Но главният изпълнителен директор, който се яви в съда с току-що обръсната глава, не успя да назове агенцията, когато беше разпитан от прокуратурата. Вместо това Куон твърди, че агенцията има „китайско име“, но че не може да си „спомни точно“ какво е се наричаше.

Цените на LUNC бяха сравнително стабилни на 18 юни, тъй като новината за явяването в съда се появи. да се качите на самолет за ОАЕ.

Куон и Хан са обвинени в пътуване с фалшиви документи, обвинения, които и двамата отричат. Но и двамата са издирвани в родната им Южна Корея по обвинения в измама.

До Куон: Агенциите са виновни за проблемите с паспорта Куон затвори южнокорейския си бизнес и изглежда е избягал от страната малко преди колапса на монетите на екосистемата Terra преди повече от година. До Куон преди изслушването му в съда в Черна гора.

Вижте още  Съдебния процес за Mango Markets Exploiter ще е април 2024 г.

По време на последното си явяване в съда Куон също „настоя за невинността“ на Хан, като попита съда: „Ако някой трябва да бъде наказан за използване на фалшив паспорт, нека това бъда само аз“.

Куон е подал молба за освобождаване под гаранция два пъти, докато прокурорите в Южна Корея, САЩ и Сингапур са поискали той да бъде екстрадиран, за да се изправи срещу обвинения.

Но тъй като Черна гора и Южна Корея никога не са подписвали договор за екстрадиция, депортирането на Куон може да се окаже трудно.

По-рано този месец представител на Върховния съд каза пред репортери: „Съдията на Върховния съд нареди Куон и Хан да бъдат отложени за шест месеца след откриването на дело за екстрадиция по искане на Южна Корея.“

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама