НачалоNFT крипто новиниNike намеква за NFT интеграция

Nike намеква за NFT интеграция

-

Nike намеква за NFT интеграция с играта Fortnite

Популярната спортна марка Nike намекна за възможността за пускане на колекция от незаменими токени (NFT) на тема маратонки в рамките на популярната игра Fortnite.

В съобщение от Nike от 16 юни беше разкрито, че „върховният Sneakerhunt“ ще започне на 20 юни с видео, включващо логата на Air Max на Fortnite и платформата Web3 на Nike, .Swoosh.

Видеото също така показа думата „Airphoria“, която изглежда е името на свързаната с NFT игра „sneakerhunt“, която се очаква да бъде пусната. Видеото беше споделено от членове на крипто общността в Twitter, като членовете на общността също бяха сред първите, забелязали логото .Swoosh в края на видеото.

Въпреки че конкретните подробности са ограничени, има спекулации в общността, че Nike може да са използвали Fortnite Creative 2.0 за създаването на играта. Fortnite Creative 2.0 е инструмент, който позволява на потребителите да създават игрови карти на виртуални острови, техните активи от Fortnite.

NFT отделът на Nike активно търси партньорства в игралното пространство, включително интегриране на NFT в игри, разработени от EA Sports. Навлизането на Nike в NFT игровото пространство чрез Fortnite и сътрудничеството с EA Sports има за цел да преодолее пропастта между модата, игрите и блокчейн, като същевременно насърчава по-нататъшното приемане на Web3.

Въпреки това конкретните игри за включване на Nike NFT все още не са потвърдени. Конвергенцията на NFT и игрите предоставя нови възможности за ангажираност и взаимодействие както за традиционните марки, така и за компаниите в сектора web3, тъй като геймърите са привлечени от уникални цифрови активи и завладяващи изживявания .

Вижте още  Открийте следващото крипто-чудо: Mooky.io

Платформата .Swoosh на Nike до голяма степен е успешна досега и само в рамките на два дни през май платформата генерира повече от $1 милион продажби от първата си NFT колекция с маратонки, въпреки първоначалните технически проблеми.

„Попаднахме на непредвидена грешка, която забави процеса на сечене. Това също така блокира допълнителни покупки“, написа екипът на .Swoosh в туит в първия ден на генералния NFT за маратонки, намеквайки, че продажбите са можели да бъдат още по-добри. Swoosh беше пуснат от Nike през ноември миналата година и компанията каза по това време, че ще го използва, за да пусне виртуално облекло като тениски и маратонки за аватари.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама