НачалоДруги крипто новиниБиткойн биковете привличат интерес за членство в БРИКС

Биткойн биковете привличат интерес за членство в БРИКС

-

Разрастваща се икономическа коалиция: биткойн биковете привличат интерес от близо 20 държави в надпреварата за членство в БРИКС

Икономическата коалиция БРИКС има близо 20 държави, които чакат да се присъединят, което показва нарастващото международно влияние на асоциацията, според руския заместник външен министър Сергей Рябков.

Рябков заявява, че БРИКС набляга на определянето на конструктивен дневен ред, основан на консенсус, отхвърляйки типичния принцип „лидер-последовател“ в полза на равен принос от страните-членки.

В световен мащаб се наблюдава нарастващо търсене за включване в икономическия съюз BRICS, състоящ се от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, както изрази Сергей Рябков, заместник-министър на външните работи на Русия.

Според доклад на ТАСС, руско правителствено издание, броят на страните, които искат да се присъединят към тази престижна асоциация, наближава двадесет, доказателство за нарастващото влияние на БРИКС в международната сфера.

„Разрастващият се списък с кандидати за БРИКС е пряко отражение на нарастващата и вече значителна роля на световната сцена. Тези нации се присъединяват към споделените перспективи, които БРИКС олицетворява. Това си струва да се подчертае“,
каза Рябков.

Този приток на интерес не е без предизвикателства. Един ключов въпрос, пред който е изправен БРИКС, са критериите за членство. Съобщава се, че Южна Африка, един от съществуващите членове, оглавява дискусиите по този въпрос.

Разграничавайки се от конвенционалните йерархични организации, БРИКС, отбелязва Рябков, не отговаря на принципа „лидер-последовател“. Вместо това, той се фокусира върху създаването на конструктивен дневен ред, изграден върху консенсус и споделено вземане на решения, укрепвайки идеята за взаимно уважение между нациите-членки.

Рябков, опитен дипломат и владеещ английски език, не е чужд на управлението на международните отношения.

Вижте още  Попечителството на NASDAQ върху крипто ще трябва да почака

Веднъж той увери заместник-държавния секретар на САЩ Уенди Шърман, че Русия няма „никакво намерение да напада, да организира офанзива или да нахлува в Украйна“ от името на руското правителство.

Рябков сподели, че цели глобални региони, особено арабския свят и Азиатско-тихоокеанския регион, нетърпеливо търсят членство в БРИКС, тема, която беше фокусна точка на неотдавнашна конференция в Южна Африка.

„От наша гледна точка има ясно искане от арабския и азиатско-тихоокеанския регион да се присъединят към BRICS, тъй като в момента те нямат представителство. Но в крайна сметка решението е на лидерите по време на срещата на върха в Йоханесбург“, заключи Рябков.

Последни новини

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Биткойн ETF с най-големите седмични притоци на крипто

Нарастващият интерес към спот биткойн ETF стимулира най-големите седмични притоци на крипто, достигайки $346 милиона Чупещ рекорди приток от $346 милиона в инвестиционни продукти за дигитални...

Чарлз Хоскинсън търси признание за влиянието на Cardano върху Ethereum

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън подчертава иновациите на Cardano на фона на усилията за преструктуриране на Ethereum Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, твърди, че блокчейнът Ethereum...

Партньор на Shiba Inu със значителни разработки

Партньорът на Shiba Inu - Welly с голямо съобщение, предизвиква спекулации в общността След успешното партньорство между Shiba Inu и италианския ресторант за бързо хранене Welly's...

Най-популярни

Реклама