НачалоДруги крипто новиниRipple осигурява лиценз за платежна институция в Сингапур

Ripple осигурява лиценз за платежна институция в Сингапур

-

Ripple предоставя лиценз за основна платежна система в Сингапур

Ripple осигури принципно одобрение на заявление за лиценз за основна платежна институция от Паричния орган на Сингапур.

Ripple осигури принципно одобрение на заявление за лиценз за основна разплащателна институция от паричния орган на Сингапур, което ще позволи на местно дъщерно дружество да предлага регулирани продукти и услуги с токени за цифрово плащане в града-държава.

Одобрението също така ще позволи на компанията да увеличи още повече използването от страна на клиентите на своята активирана с крипто услуга On-Demand Liquidity, се казва в изявление на компанията късно в сряда. Платформата позволява на финансовите институции незабавно да изпращат пари през границите, като използват XRP като мостова валута.

Сингапур „продължава да бъде световен лидер в установяването на ясни правила за разпознаване на иновациите и полезността на цифровите активи в реалния свят, както и ползите от тях за глобалната финансова система“, каза главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус в изявлението.

Главният правен служител Стю Алдероти каза, че много други страни гледат на „ранното лидерство на Сингапур в разработването на ясна таксономия и рамка за лицензиране“.

За да получи Ripple окончателно одобрение от страната, трябва да предприеме още няколко стъпки, за да финализира приложението.

Circle получи своя лиценз за основна платежна институция в Сингапур по-рано този месец. Crypto.com също получи лиценза на 1 юни и заяви, че ще може да продължи да разширява услугите си за цифрови токени за плащане в страната.

САЩ „губят“

Други държави, включително Обединеното кралство, Обединените арабски емирства и в по-широк план Европейският съюз, направиха крачки за определяне на правила за крипто, каза Алдероти в интервюто.

Вижте още  Предстои ли възходящо движение за Рипъл?

„Тогава не е изненада, че по-голямата част от бизнеса на Ripple е извън САЩ в тези ключови центрове, които предлагат регулаторна яснота“, каза той, добавяйки, че САЩ „губят“.

С неотдавнашните съдебни дела, заведени срещу крипто борсите Coinbase и Binance от Комисията по ценните книжа и борсите и бавно развиващия се Конгрес, някои критици твърдят, че несигурността възпрепятства иновациите в страната.

Други, включително председателят на SEC Гари Генслер, казват, че вече са въведени текущи разпоредби за регулиране на крипто.

„Ще видим растежа извън САЩ, защото САЩ не са възприели този перспективен регулаторен подход или дори не са измислили работеща регулаторна рамка, за да може тази индустрия да оцелее в САЩ, камо ли да процъфтява в САЩ“, каза Алдъроти, добавяйки, че регулаторната яснота не означава свобода от регулиране.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама