НачалоНовини за крипто борсиКрипто борсата Binance е изправена пред правно разследване във Франция

Крипто борсата Binance е изправена пред правно разследване във Франция

-

Новината следва ход на Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати, която обяви през юни, че е повдигнала обвинения срещу крипто гиганта в нарушения на закона за ценните книжа, които според нея се равняват на „обширна мрежа от измама“ и „преднамерено избягване на закона“.

Binance каза след това, че спира депозитите в щатски долари и насърчи клиентите да изтеглят своите долари до началото на следващата седмица.

Позовавайки се на френските твърдения, компанията каза в Twitter, че е имала „посещение на място миналата седмица от съответните органи“.

„Binance инвестира значително време и ресурси в сътрудничество с правоприлагащите органи в световен мащаб. Ние спазваме всички закони във Франция, точно както го правим на всеки друг пазар, на който оперираме“, добави той.

Платформата, създадена в Шанхай през 2017 г., притисна в ъгъла голяма част от пазара за крипто-търговия, превръщайки нейния обиколил света основател Чангпенг Джао в милиардер.

Но отдавна е обвиняван в улесняване на прането на пари, създаване на сложни структури за избягване на регулиране и нарушаване на санкциите – твърдения, които отрича.

Вижте още  Crypto Exchange FTX и Alameda се стремят да извлекат 71 милиона долара

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама