НачалоНовини за криптовалутиСагата с Tether за деактивиране на акаунти

Сагата с Tether за деактивиране на акаунти

-

Сагата Tether за деактивиране на акаунти, регулаторен контрол и пътят към прозрачност

Компанията, която стои зад водещата в индустрията стабилна монета, Tether, се обърна директно към опасенията относно своите оперативни процедури. Тези опасения се появиха от документи, публикувани от главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), които предполагат, че Tether е деактивирал приблизително 29 акаунта, свързани с видни фигури в областта на криптовалутите през 2021 г.

Tether заема позиция на фона на оперативни опасения

Противно на популярните предположения, мотивите за тези прекратявания на акаунти варират значително и не са изрично посочени в публикуваните документи. Ръководството на Tether показа нежелание да коментира спецификата на отделните взаимоотношения, запазвайки приличието на поверителността.

Въпреки това те подчертаха, че всички лица, засегнати от тези прекратявания, са били подложени на строги проверки за съответствие по време на приемане. В допълнение, тези лица са изправени пред непрекъснато наблюдение в съответствие с придържането на фирмата към нейните стриктни политики за съответствие.

В центъра на вниманието са деактивираните акаунти

Списъкът с деактивирани акаунти включва известни имена в сектора на цифровите валути, като MoonPay, BlockFi, CMS Holdings и Galois Capital.

Докато разследването на NYAG приключи още през февруари 2021 г., новопоявилите се документи предполагат, че разследването е продължило до около юни същата година. Всички потребителски кодове в тези документи са редактирани, за да се запази поверителността на страните.

Tether и Bitfinex под микроскопа на NYAG

NYAG събра това досие, докато внимателно проверяваше Tether и неговия филиал, Bitfinex, по обвиненията в присвояване на огромни 850 милиона долара. iFinex, компанията майка както на Tether, така и на Bitfinex, поиска 30-дневно удължаване, за да представи основните финансови документи преди първоначално определения краен срок.

Вижте още  XRP за $1? SEC с потенциално уреждане на случая Ripple

Страните, участващи в това разследване, в крайна сметка постигнаха споразумение. Съгласно споразумението, Tether се съгласи да плати неустойка от 18,5 милиона долара и да прекрати търговски дейности в Ню Йорк.

Прозрачността на Tether е предмет на дебат

След това споразумение много медии и известната платформа за криптовалута Coinbase се позоваха на Закона за свобода на информацията, изисквайки от NYAG да направи публичен първоначалния тримесечен отчет на Tether. Въпреки това, Tether се противопостави на това искане, мотивирайки се, че има задължение да защитава поверителната информация на своя клиент от всякакви потенциални злоупотреби от юридически лица.

Въпреки несъгласието на Tether, NYAG разреши на медиите достъп до тези документи. Това разкриване разкри деактивирането на много фирмени акаунти, което допълнително подхранва любопитството и загрижеността около оперативните решения на Tether.

Последни новини

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Най-популярни

Реклама