НачалоНовини за крипто борсиBinance се разширява в благоприятения за крипто Казахстан

Binance се разширява в благоприятения за крипто Казахстан

-

Binance търси нови висоти, като се разширява в благоприятен за крипто Казахстан, въпреки глобалните предизвикателства

Изправена пред международния натиск, Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, остава невъзмутима, като продължава да увеличава глобалния си отпечатък в приемливи юрисдикции. Най-новото перо в шапката на Binance е създаването на регулирана борса за криптовалута в Казахстан.

Binance напредва в Казахстан

На 21 юни Binance направи важно съобщение: стартира напълно регулирана платформа за цифрови активи в Казахстан, прогресивен ход, отразяващ решимостта на компанията да се установи в нации, отворени за предприятия с криптовалута. Changpeng Zhao, главен изпълнителен директор на Binance, с гордост сподели, че няколко местни банки в Казахстан са подкрепили този амбициозен проект.

Въпреки справянето с предизвикателствата, свързани с банковите партньори на различни места като Съединените щати, Обединеното кралство и Австралия, Binance успешно се ориентира по своя курс, демонстрирайки устойчивостта, присъща на етиката на компанията.

Регулиран обмен с местна поддръжка

В официалното си изявление Binance призна, че създаването на новата борса е станало възможно след присъждането на постоянен лиценз от Казахстанския орган за финансови услуги на AIFC (AFSA) през предходната година. Този лиценз дава право на Binance да управлява платформа за цифрови активи и им позволява да предлагат попечителски услуги.

Binance има големи очаквания за новото си начинание, като възнамерява да предложи до края на годината до сто различни криптовалути за търговия.

Компанията потвърди, че новосъздадената борса може да предоставя различни услуги, включително услуги за обмен и конвертиране, депозиране и теглене на фиатни валути, попечителство на крипто активи и борсова търговия.

Правителствена инициатива и сътрудничество на индустрията

Асет Турисов, заместник-министър на цифровото развитие, иновациите и космическата индустрия на Казахстан, спомена, че правителството оглавява уникална инициатива. Тази инициатива засилва сътрудничеството между Международния финансов център Астана (AIFC), банките от второ ниво и борсите за криптовалута. Националната банка на Казахстан и финансовите регулатори на страната допринасят за проекта.

Вижте още  Binance постига сделка с правителството на САЩ за предотвратяване на спирането

Турисов подчерта, че казахстанските регулатори са предприели „значителни стъпки“ към напредък в индустрията на цифровите активи. Въпреки че някога е бил известен като убежище за копаене на биткойн, държавата наскоро започна да регулира по-стриктно операциите.

Трябва да се отбележи, че участието на Binance в растежа на Казахстан не се ограничава до неговите бизнес операции. Крипто борсата разшири значителна подкрепа на нацията при разработването на законодателна рамка и широка политика за регулиране на крипто активите. Освен това Binance допринесе за различни образователни инициативи, насочени към държавни служители, правоприлагащи органи и регулатори.

Западните репресии срещу Binance

Този стратегически ход идва, когато Binance е изправен пред значителен натиск от страна на западните нации, като Съединените щати водят удара. Наскоро компанията преустанови дейността си в Холандия и се сблъсква с нарастваща съпротива в Обединеното кралство и Франция.

Въпреки продължаващите глобални предизвикателства обаче, експанзията на Binance в Казахстан представлява устойчивостта и ангажимента на фирмата за намиране на решения, съобразени със стратегията й за растеж.

Последни новини

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн

Съоснователят на BitMEX хвърля светлина върху взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предвижда ръст на биткойните на фона...

Най-популярни

Реклама