НачалоБлокчейн новиниOffchain Labs с инструмент за изграждане вериги на Arbitrum

Offchain Labs с инструмент за изграждане вериги на Arbitrum

-

Offchain Labs разкрива инструмент за изграждане на Layer 3 „Orbit“ вериги на Arbitrum

Offchain Labs пусна инструмент за разработчиците, за да създават свои собствени вериги с възможност за персонализиране върху вериги Layer 2 на Arbitrum.

Offchain Labs, екипът зад проекта Arbitrum Layer 2, пусна специален „инструмент“ за разработчиците да стартират свои собствени блокчейни от слой 3, използвайки софтуерния стек Orbit.

Orbit позволява на разработчиците да създадат своя собствена специална верига, която се установява върху една от веригите Layer 2 (L2) на Arbitrum: Arbitrum One и Arbitrum Nova.

„Днес пускаме инструменти, които ще направят изграждането на вашата собствена верига Arbitrum Orbit по-лесно от всякога“, обяви Offchain Labs в сряда.

Екипът каза, че с веригите Orbit разработчиците могат да дефинират свои собствени протоколи за управление, поверителност, разрешения и токеномика на таксите.
В допълнение към новите инструменти, Offchain Labs също пусна пясъчна среда, наречена Orbit Devnet, която позволява на разработчиците безопасно да тестват и отстраняват грешки в своите интелигентни договори и приложения, преди да ги внедрят като Orbit вериги.

Offchain управлява две блокови вериги от слой 2 върху Ethereum. Първият е Arbitrum One, който прилага Optimistic Rollups за мащабиране на приложения на Ethereum. Мрежата от слой 2 използва сигурността на Ethereum чрез агрегиране на транзакции на вторичния слой и публикуване на доказателства за сигурност обратно в основната мрежа, като същевременно поддържа пълен запис на състоянието на основната мрежа.

Вторият е Arbitrum Nova, който използва протокол, известен като AnyTrust. Nova използва слой за наличност на данни извън веригата, за да съхранява необработени данни за транзакции и да мащабира приложения. Той предоставя на разработчиците възможността да оптимизират за по-ниски такси с по-евтино съхранение, но има малко по-гъвкав модел на сигурност от One.

Вижте още  Предупреждават потребителите в UK за крипто измами

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама