НачалоБлокчейн новиниПредупреждават потребителите в UK за крипто измами

Предупреждават потребителите в UK за крипто измами

-

Сигнал за измама: Органът за финансово поведение издава предупреждение за достъп до блокчейн в Обединеното кралство

Органът за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA) алармира за измамна схема за Blockchain Access UK.

Измамата е експертно изработена, за да експлоатира нищо неподозиращи потребители. Той използва пълномощията на упълномощения агент по Директивата за електронните пари (EMD), Blockchain Access UK Ltd.

FCA предупреждава потребителите за крипто измами

FCA предупреждава, че измамниците се представят за упълномощен EMD агент. Според федералната агенция измамниците използват референтния номер 902765, за да приспиват потребителите във фалшиво чувство за сигурност.

При класическа измама със стая за възстановяване тези киберпрестъпници се обръщат към жертви на предишни измами или неуспешни инвестиции.

Освен това те обещават да им помогнат да си върнат загубените средства – срещу заплащане. Тази измама е особено вредна, преследвайки онези, които вече са претърпели финансови загуби и отчаяно искат да възстановят средствата си.

FCA призовава потребителите да са наясно с тези стаи за възстановяване и да подхождат с изключително внимание към всякакви подобни предложения.

Загуби от Crypto Scam в Обединеното кралство.

За да не станат жертва на тези измами, потребителите трябва винаги да проверяват идентификационните данни на всяка фирма или лице, предлагащо финансови услуги.

Регистърът на FCA предоставя надежден източник на информация за оторизирани фирми и лица. Поради тази причина това трябва да е първото пристанище за всеки, който обмисля да инвестира.

FCA подчертава, че трябва да упълномощи всяко физическо лице или фирма, предлагаща регулирани финансови услуги в Обединеното кралство. Това прави регистъра на FCA безценен ресурс за потребителите. Впоследствие те могат да потвърдят легитимността на субекта, с който имат работа.

Вижте още  Предимства и недостатъци на криптовалутата през 2023 г

Докато крипто измамите нарастват, предупреждението на FCA напомня на потребителите да останат бдителни и да предприемат необходимите стъпки, за да защитят своите инвестиции.

Както се казва, ако една оферта изглежда твърде добра, за да е истина, вероятно не е така.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама