НачалоКриминални крипто новиниСъдът в Черна гора затвори крипто предприемача До Куон

Съдът в Черна гора затвори крипто предприемача До Куон

-

Съдът в Черна гора затвори крипто предприемача До Куон за четири месеца: Доклад

Съд в Черна гора осъди предприемача на криптовалута До Куон, който е обвинен в Съединените щати в измама за много милиарди долари, и неговия съюзник на четири месеца затвор за използване на фалшиви паспорти, съобщи местният вестник Vijesti в понеделник.

Гражданин на Южна Корея, Куон е съосновател и бивш главен изпълнителен директор на базираната в Южна Корея Terraform Labs, компанията зад стейбълкойна TerraUSD, който се срина през май 2022 г., разтърсвайки пазарите на криптовалута.

Той беше задържан в края на март заедно с Хан Чанг-джун, бивш главен финансов директор на Terraform Labs, докато се опитваха да се качат на полет за Дубай на летището в Подгорица, столицата на Черна гора, и бяха обвинени във фалшифициране на официални документи.

Основният съд в Подгорица ги остави в 30-дневен предварителен арест.

Полицията каза, че след като ги арестувала, открила фалшифицирани паспорти на Коста Рика, отделен комплект белгийски паспорти, лаптопи и други устройства в багажа им.

Присъдата следва съдебно заседание миналата седмица, на което До Куон оттегли искането си за проверка на автентичността на костариканските паспорти след потвърждението на Интерпол, че са фалшиви.

Южнокорейските и американските власти поискаха екстрадирането на Куон и Хан и предаването на компютрите им

След ареста на Kwon, американският окръжен съд в Манхатън публикува обвинителен акт от осем пункта срещу него за измами с ценни книжа, измами с телеграфни измами, измами със стоки и заговор.

В края на май висшият съд отмени гаранция от 800 000 евро (1,17 милиона сингапурски долара) за двойката, като каза, че нито сметката, нито обещанието на дуото, че няма да избягат, след като бъдат освободени от ареста, могат да се приемат като солидна гаранция.

Вижте още  Измамник успешно открадна 20 милиона USDT

.

Последни новини

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн

Съоснователят на BitMEX хвърля светлина върху взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предвижда ръст на биткойните на фона...

Най-популярни

Реклама