НачалоБлокчейн новиниASX и спорът за цифрови активи в Ню Йорк относно внедряването на...

ASX и спорът за цифрови активи в Ню Йорк относно внедряването на блокчейн

-

Австралийската борса за ценни книжа (ASX), някога на ръба да се превърне в пионер в световен мащаб в приемането на блокчейн технология, наскоро претърпя драматична промяна в посоката. ASX, в партньорство с фирмата Digital Asset в Ню Йорк, изостави своята базирана на блокчейн система за клиринг.

Изненадващият обрат предизвика смут в индустрията, като всяка страна обвинява другата за краха на новаторското начинание.

Blockchain Dreams Sour: ASX и проваленото партньорство на Digital Asset

В продължение на седем последователни години очакванията бяха широко разпространени, че ASX, в забележително сътрудничество с нюйоркската фирма Digital Asset, ще бъде първата борса за ценни книжа, която интегрира блокчейн технология. На 17 май обаче ASX направи обратен завой.

Те обявиха изоставянето на надстройката, като вместо това избраха да проучат по-традиционни технологии.

В скорошен австралийски доклад Ерик Сараниецки, съоснователят на Digital Asset, представи две основни причини за неуспеха на надграждането на блокчейн по време на парламентарна съвместна комисия по корпорации и финанси на 8 юни.

Същността на въпроса: Saraniecki цитира нежеланието на ASX

Първо, Сараниецки твърди, че ASX не е предоставяла важни тестови данни, като по този начин възпрепятства способността на Digital Asset да тества напълно функционалността на новата система.

„Това накърни способността ни да измислим нещо, което да задоволи техните всеобхватни изисквания“, коментира Сараниецки. Той остана несигурен относно нежеланието на ASX да разкрие тези основни данни, в резултат на което Digital Asset направи „предположения във вакуум“.

Второ, Saraniecki подчерта очевидното противоречие в намеренията на ASX. Въпреки публичния дискурс на ASX относно замяната на „голям взрив“ на своята почти три десетилетия стара платформа CHESS, борсата за ценни книжа едновременно инструктира Digital Asset да поддържа остарелите елементи на съществуващата система.

Вижте още  Ethscriptions стартира на Ethereum

Този очевиден двоен стандарт пося семената на раздора между двете компании, което в крайна сметка доведе до провала на внедряването на надстройката.

Дейвид Къран, неизпълнителен директор на ASX, оспори обвиненията на Digital Asset. Той приписа проблема на комуникацията на Digital Asset, която трябва да бъде подобрена по отношение на техните опасения. Къран беше категоричен, че е подчертал пред Digital Asset и други „високопоставени членове“ колко е важно да се изразяват опасенията по проекта чрез установени канали.

Предварително съществуващи системни изисквания: Истинското предизвикателство

Междувременно Хелън Лофтхаус, управляващ директор и главен изпълнителен директор на ASX, твърди, че не „гъвкавите изисквания“ на проекта създават трудности, а по-скоро съществуващите системни изисквания и как те са свързани с австралийските селища.

Решението да се постави на пауза надстройката, беше предизвикано от осъзнаването, че оригиналният дизайн на решението не може да изпълни настоящите пазарни изисквания и да осигури необходимата гъвкавост.

Въпреки че продължава да се твърди, че ASX напълно е изключила блокчейн технологията, CIO на ASX Тим Уайтли потвърди пред ITNews, австралийско технологично издание, че „няма окончателно решение“.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама