НачалоДруги крипто новиниAWS с $100 милиона инвестиция в AI

AWS с $100 милиона инвестиция в AI

-

AWS се присъединява със закъснение в надпреварата с изкуствен интелект със $100 милиона инвестиции в нарастваща технология

Amazon Web Services (AWS) ще инвестира 100 милиона долара в програма, целяща да се конкурира с Google и Microsoft в предлагането на достъп до генеративен изкуствен интелект (AI).

Програмата Generative AI Innovation Center ще пилотира и мащабира приложенията на корпоративни клиенти в генериращия AI.

Amazon се присъединява към големите инвеститори, които банкират върху AI

Участниците в програмата за изкуствен интелект на Amazon ще се възползват от безплатни семинари и ще получат достъп до инструментите за генериране на код и текст на Amazon Web Services CodeWhisperer и Bedrock.

Компанията ще даде приоритет на клиентите в областта на финансите, здравеопазването и науките за живота и други, които преди това са проявили интерес към включването на AI.

AWS изпробва 10-седмична програма за стартиране на AI с новата си платформа Bedrock през април. Amazon обучи Bedrock, използвайки както свои собствени, така и модели на големи езици на трети страни.

Проектът се провали, тъй като повечето клиенти съобщиха, че не могат да получат достъп до инструмента, като някои клиенти твърдят, че компанията просто е преопаковала съществуващите инструменти.

Предвестник за AI програмата на Amazon обаче е включването на високопоставени фирми Stability AI и AI21.

Други забележителни фирми, инвестиращи наскоро в генеративен AI, включват Salesforce Ventures, фонд за рисков капитал на Workday и Dropbox. Над 3000 стартиращи AI компании са получили 52 милиарда долара финансиране само през 2022 г.

AWS инвестира твърде късно?

Уеб подразделението на Amazon беше най-големият доставчик на облак в световен мащаб през Q1 на 2023 г., следван от Microsoft Azure и Google Cloud Platform. Въпреки това AI може да се превърне в X-фактор, който движи бъдещите продажби.

Вижте още  Вникване в авангардните иновации на LYOTECH LABS

Google ще отвори достъп за разработчици до интерфейса за програмиране на приложения за своя обновен асистент Bard по-късно тази година. Bard може да създава компютърен код и може да бъде интегриран в медицински приложения.

Компанията-майка на Google, Alphabet, наскоро комбинира своите звена DeepMind и Brain Research, за да „ускори значително… напредъка в ИИ“.

От своя страна Microsoft вече поддържа ChatGPT, може би най-популярният асистент за разговори. Наскоро той включи възможностите на своята търсачка Bing с асистента.

OpenAI наскоро пусна своя голям езиков модел GPT-4, без да казва върху колко данни е обучил инструмента. Разразяват се дебати за това дали компаниите могат да обучават модели като GPT-4 върху данни, защитени с авторски права.

Шефът на OpenAI Сам Олтман наскоро лобира в Конгреса да създаде правила за AI, преди той да стане опасен.

Докато играчи в индустрията като Алтман искат регулаторите да ограничат заплахата от ИИ за човечеството, правозащитни групи и политици предупреждават, че ИИ е опасен в сегашната си форма.

Способността му убедително да цитира фалшива информация като вярна е предизвикателство за компаниите, които разчитат на проверени новини, за да извършват бизнес. Фалшивите макро новини, например, могат да заблудят алгоритмите на количествените фирми в сделки, които нямат смисъл.

По-рано тази година фалшива снимка на експлозия в Пентагона накара S&P 500 да падне с 0,3% за 30 минути. По-късно полицията потвърди, че изображението е измама.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама