НачалоКриминални крипто новиниCFTC глобява Уилям Ичиока за крипто схема на Понци.

CFTC глобява Уилям Ичиока за крипто схема на Понци.

-

CFTC глобява нюйоркчанина Уилям Ичиока за измама за над $21 милиона за управление на крипто схема на Понци.

Базираният в Ню Йорк Уилям Ичиока е обвинен от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), Комисията за ценни книжа и борси (SEC) и Прокуратурата на САЩ за Северния окръг на Калифорния (USAO) за управление на крипто схема на Понци.

Схемата на Понци е финансова измама, при която измамниците използват средствата на нови инвеститори, за да плащат на съществуващи клиенти. При такива дейности има илюзия за печалба, докато фирмата може да не е генерирала действителни печалби.

Ичиока се признава за виновен

В петък регулатори като CFTC и SEC подадоха жалби срещу 30-годишния Уилям Ичиока за управление на крипто схема на Понци.

И накрая, съобщението за пресата на Министерството на правосъдието показва, че Ичиока се признава за виновен по обвинения в електронни измами и други обвинения, показани на изображението по-долу:

Жителят на Ню Йорк дължи над 21 милиона долара на несемейни инвеститори и над 40 милиона долара на членове на семейството си. Ичиока управлява схема на Понци, наречена Ichioka Ventures, която обещава 10% възвръщаемост в рамките на 30 дни.

Според CFTC Ichioka Ventures обедини средства от над 100 индивидуални инвеститори и фирми за търговия с крипто и форекс. За да увери инвеститорите за възвръщаемостта, Ичиока плащаше на някои от клиентите чрез средствата на други клиенти. Освен това е изготвял и фалшиви документи за показване на печалби.

Според документите Ичиока е финансирал ежедневните си разходи с пари на инвеститори и е купувал луксозни предмети като превозни средства, часовници и бижута.

Вижте още  Експлойтът на интелигентни договори води до задържането на над 200 Ethscriptions

През март друг измамник, AirBit Club, се призна за виновен в управлението на крипто Ponzi схема за 100 милиона долара. AirBit Club твърди, че управлява бизнес за копаене и търговия с криптовалута, но използва парите на жертвите, за да създаде илюзия за печалба.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама