НачалоДруги крипто новиниFTX съди инвестиционната фирма за 942 милиона долара

FTX съди инвестиционната фирма за 942 милиона долара

-

FTX съди инвестиционната фирма на бившия помощник на Клинтън за 942 милиона долара

Банкрутиралата крипто борса FTX в четвъртък съди бивш сътрудник на г-жа Хилари Клинтън и инвестиционната фирма на бившия сътрудник, като иска да си върне 700 милиона щатски долара (942 милиона сингапурски долара) в инвестиции, за които се твърди, че са направени с присвоени FTX средства.

FTX каза, че нейният основател Сам Банкман-Фрид е бил „разточен покровител“, който е обсипвал с пари г-н Майкъл Кивес, неговата фирма K5 Global и съоснователя на K5 Брайън Баум като част от текуща схема за измамно използване на активи на компанията за лична изгода, според към жалбата, подадена в съда по несъстоятелността.

Bankman-Fried разреши прехвърлянето на 700 милиона щатски долара към дружества на K5 през 2022 г. и той разчиташе на знаменитости и бизнес връзки на K5 в усилията си да получи спасително финансиране в дните преди FTX да фалира през ноември 2022 г., според делото.

Банкман-Фрид описва г-н Кайвс, който е бил помощник на г-жа Клинтън, когато тя е била сенатор от Демократическата партия на САЩ от Ню Йорк, и който е работил като холивудски агент за клиенти, включително актьора и бивш републикански губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер и певицата Кейти Пери, като „вероятно най-свързаният човек, когото някога съм срещал“, и „обслужване на едно гише“ за политически връзки и партньорства със знаменитости, според жалбата.

Bankman-Fried отхвърли притесненията на служителите на FTX, че K5 се „опитва да печели и стотинки“ или „измамва“ FTX, продължавайки да прави инвестиции в стремежа си да изгори собственото си политическо и социално влияние, според жалбата.

Вижте още  Ethereum с повече разработчици от Cardano

Bankman-Fried разреши инвестиции в проекти на K5, които обогатиха г-н Kives и г-н Baum без печалба за FTX или нейните клиенти, които плащаха сметката, твърди FTX.

В една лоша инвестиция, според жалбата, контролирана от Bankman-Fried фиктивна компания използва 214 милиона щатски долара средства от FTX, за да купи миноритарен дял в марката 818 Tequila на модела Кендъл Дженър, в момент, когато активите на компанията за текила бяха оценени само 2,94 милиона щатски долара.

K5 каза, че делото е неоснователно.

Bankman-Fried се пледира за невинен по обвинения, в които се твърди, че е измамил клиенти на FTX, като е използвал техните средства, за да подкрепи собствените си рискови инвестиции.

От подаването на молба за банкрут, новото ръководство на FTX е възстановило повече от 7 милиарда щатски долара в активи, които могат да бъдат използвани за изплащане на клиенти, чиито средства са били замразени при срива на крипто борсата.

FTX също заведе дела за своята инвестиция преди фалита в борсовата платформа Embed и плащанията си към Genesis Global Capital, фалиралото кредитно звено на крипто фирмата Genesis.

FTX обяви споразумение с Metropolitan Museum of Art, в което музеят се съгласи да върне 550 милиона щатски долара под формата на дарения, които е получил от компании на FTX през 2022 г.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама