НачалоДруги крипто новиниФинансовите неволи на Crypto Custodian

Финансовите неволи на Crypto Custodian

-

На Prime Trust „му запари“: Разглеждане на финансовите неволи на Crypto Custodian

В изумително разкритие Министерството на бизнеса и индустрията на Невада определи финансовото състояние на Prime Trust като „тревожно недостатъчно“. Съобщава се, че крипто попечителят не е в състояние да изпълни клиентските заявки за теглене от 21 юни, твърдение, което предизвика сериозни опасения.

Prime Trust: Финансово осакатен субект?

Регулаторът издаде заповед за прекратяване и отказ на 21 юни, заявявайки, че финансовото състояние на Prime Trust е „значително спаднало“. Той подчерта, че компанията работи в „нестабилно или несигурно състояние“, което я прави негодна да продължи с бизнес операциите си.

Подчертавайки сериозното затруднение, заповедта гласи: „Към 21 юни 2023 г. ответникът (Prime Trust) не беше в състояние да изплати тегления от клиенти поради недостиг на клиентски средства, резултат от значително задължение в баланса на ответника, дължимо на клиенти.“

В документа се отбелязва, че Prime Trust „явно и умишлено е нарушил доверителните си задължения към клиентите си, като не е успял да защити активите, които държи“.

Това явно незачитане на защитата на активите на клиентите накара регулатора да повтори, че фирмата в момента е „неспособна да удовлетвори всички искания за изплащане на клиенти“.

Сега Prime Trust разполага с 30 дни, за да отговори на тази заповед за прекратяване и отказ, с опция да поиска административно изслушване, за да оспори заповедта. Ако компанията реши да не оспорва поръчката, тя ще се счита за окончателна, което потенциално оставя Prime Trust уязвим.

Фалит и анулиране на придобиване: двоен удар

В обрат на събитията, разплащателният филиал на Prime Trust, Banq, потърси защита от фалит в Съединените щати на 13 юни. Добавяйки сол в раната, попечителят на цифрови активи и доставчикът на инфраструктура за портфейли, BitGo, потвърди на 22 юни, че е решил да оттегли плановете си за придобиване на Prime Trust. Този обрат на събитията хвърля допълнителна сянка върху бъдещето на закъсалия крипто попечител.

Вижте още  Финансови институции са пионери в застрахованото крипто

Това последно развитие представлява критичен момент за Prime Trust, докато се справят с тези финансови предизвикателства. Способността на фирмата да реагира ефективно на тази криза ще бъде ключова за оформянето на нейното бъдеще в индустрията на крипто попечителите.

Заповедта за прекратяване и отказ, фалитът на Banq и решението на BitGo да спре придобиването са ключови моменти в продължаващия разказ на Prime Trust.

Последни новини

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн

Съоснователят на BitMEX хвърля светлина върху взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предвижда ръст на биткойните на фона...

Най-популярни

Реклама